Reynders veu avanços sobre el CGPJ i convoca una reunió a Madrid

La tercera trobada entre Bolaños i González Pons amb mediació del comissari acaba sense acord però amb una cita a final de mes

Reynders veu avanços sobre el CGPJ i convoca una reunió a Madrid
1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

El termini de dos mesos que es va donar el comissari de justícia, Didier Reynders, per mediar entre PSOE i PP en la recerca d’un acord sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) continua esgotant-se, tot i que comença a veure’s la llum al final del túnel. La tercera reunió entre el ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños, i el vicesecretari d’acció institucional del PP, Esteban González Pons, amb Reynders com a àrbitre, va acabar ahir a Estrasburg sense acord però amb una nova cita en l’horitzó: finals de mes a Madrid. "L’essencial aquí és constatar que progressem i avancem", va assegurar amb optimisme el belga.

Notícies relacionades

"Continuem treballant. Organitzarem una nova reunió abans de finals de mes a Madrid. Hi aniré per intentar veure si és possible aconseguir progressos", va confirmar el comissari de Justícia després d’una trobada de gairebé una hora i mitja celebrada a la seu del Parlament Europeu. ¿Serà la reunió final? "Tinc una llarga tradició de negociació, tant al país que millor conec com en la Comissió. Mai s’han de fixar dates límit", va afegir el belga.

Però, ¿veu voluntat política d’arribar a un acord? "Quan s’organitzen tres o quatre reunions durant dos mesos és que hi ha una voluntat d’avançar. Està clar que continua sent difícil. (...) Hem de ser optimistes si volem continuar", va declarar. "L’essencial aquí és constatar que progressem i avancem. Hem tingut dues reunions a Brussel·les i una altra aquí a Estrasburg i he proposat que la vinent tingui lloc abans de finals de març a Madrid", va acabar assenyalant.