El PSOE recolza la comissió sobre Koldo i frena altres investigacions

El PP impedeix al Senat que les indagacions s’estenguin a altres casos de compra irregular de material sanitari anticovid

El PSOE recolza la comissió sobre Koldo i frena altres investigacions
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El Senat tindrà la seva pròpia comissió d’investigació sobre el cas Koldo. La iniciativa, registrada pel PP i que només necessitava la majoria absoluta dels conservadors per ser aprovada, va aconseguir també el suport del mateix PSOE i la majoria de socis parlamentaris del Govern central. El que no va passar és que les indagacions es puguin estendre a altres casos de corrupció en la compra de material sanitari durant la pandèmia, com van sol·licitar els socialistes, davant el rebuig categòric del PP.

Tres setmanes després que es destapés el cas Koldo, el PP va impulsar una comissió d’investigació a la Cambra alta, on gaudeix d’una majoria absoluta que li permetrà tenir el control d’aquest òrgan, perquè creu que la iniciativa similar que es vehicularà al Congrés no serà "neutral". Els populars podran fer desfilar pel Senat els que desitgin i ja han avisat que citaran Pedro Sánchez. "Aquesta comissió no la podran parar, ni enfangar, ni manipular", va sentenciar el senador popular Luis Santamaría.

Però, lluny d’aquest pronòstic, el PSOE s’hi va posicionar a favor. "Amb el vot favorable a aquesta comissió volem mostrar a la ciutadania la resposta tan diferent del seu partit i del meu davant un possible cas de corrupció que escandalitza la societat espanyola i, per descomptat, a nosaltres mateixos", li va etzibar el portaveu del PSOE, Juan Espadas al grup del PP.

Notícies relacionades

Reclamació a Armengol

I és que el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, va rebutjar que la seva formació imiti els socialistes recolzant la comissió d’investigació que aquests han registrat a la Cambra baixa. Tellado va assegurar que el PP només votaria a favor si la presidenta del Congrés, Francina Armengol, dimiteix de manera immediata.