El PP: "L’Estat de dret no el compra Sánchez"

Gamarra retreu al president que vulgui amnistiar aquells dels quals depèn

El PP: "L’Estat de dret no el compra Sánchez"

MIGUEL ÁNGEL RODRÍGUEZ P. SANTOS / E. MARÍN

2
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP considera que l’obertura de causa per part del Tribunal Suprem per investigar Carles Puigdemont i el diputat del Parlament Ruben Wagensberg per delictes de terrorisme en relació amb els fets investigats en el cas Tsunami Democràtic prova que "l’Estat de dret al nostre país no el pot comprar Pedro Sánchez" i "és molt més fort" que el president del Govern. Així ho va expressar ahir la secretària general popular, Cuca Gamarra, en una compareixença al Congrés pel cas Koldo que va acabar barrejada amb les novetats sobre l’expresident de la Generalitat.

"Si hi ha una cosa clara és que el Govern l’únic que pretén és amnistiar aquells de qui depèn. Bé sigui malversadors, corruptes o imputats per terrorisme", va dir la número dos del PP. "El que això posa en evidència és que efectivament l’amnistia només pretén garantir-se els set vots. És un exercici de corrupció política i a través d’aquesta compra els vots que necessita amb impunitat. Però l’Estat de dret no es pot comprar", va tornar a remarcar Gamarra.

La decisió del Suprem arriba també després de la discussió jurídica que la interlocutòria del jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, va provocar entre la junta de fiscals d’aquest tribunal. I precisament, com va publicar aquest diari, fonts de la direcció nacional van arribar a reconèixer que veien "dificultats" perquè es pogués provar realment que Puigdemont va cometre delictes de terrorisme. Tot això malgrat que fa temps que el PP, inclòs Alberto Núñez Feijóo, insisteix que hi va haver "terror" en molts moments de les protestes i disturbis a Barcelona contra la sentència del TS.

"Drets i garanties"

Notícies relacionades

La Sala presidida per Manuel Marchena creu "necessari i pertinent" que tant Puigdemont com Wagensberg "siguin cridats al procediment, a fi de ser escoltats com a investigats, amb tots els drets i garanties previstes en el nostre ordenament jurídic". El seu principal argument és que es tracta d’una "diligència d’investigació" que no pot realitzar l’instructor, sinó només aquesta Sala Segona pel fet de tractar-se d’aforats".

Quant al PP, molts dirigents han afirmat en diferents moments que hi va haver terrorisme. Isabel Díaz Ayuso ho ha fet en intervencions públiques, mítings i entrevistes. I Feijóo va declarar durant l’última manifestació del partit a la plaça d’Espanya de Madrid fa un parell de setmanes: "Quin insult dir als policies que no van patir violència i actes terroristes" en el procés. Va ser la vegada que més contundent es va mostrar sobre el tema..