El jutge apunta que també hi va haver pressions al Govern balear del PP

Les indagacions policials assenyalen la "influència" de l’assessor d’Ábalos en l’Executiu de Prohens en la trama de les mascaretes

El jutge apunta que també hi va haver pressions al Govern balear del PP

Isaac Buj - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
MATÍAS VALLÉS

La interlocutòria del jutge Ismael Moreno no circumscriu al Govern balear de Francina Armengol la relació contractual amb la suposada trama delictiva de venda fraudulenta de mascaretes. Koldo García, assessor íntim del ministre José Luis Ábalos i capitost del grup, també hauria pressionat l’Executiu de Marga Prohens perquè "no prosperés" la reclamació de 2,6 milions d’euros, segons el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional. El magistrat conclou a més que la "influència" del presumpte comissionista va ser coronada per l’èxit.

L’instructor no porta a terme una suposició abstracta, sinó que recolza les pressions de Koldo sobre el Govern del PP en les intercepcions policials.

Trobades amb Cueto

En el quart aniversari del contracte fraudulent firmat a cegues per l’Executiu socialista, mai es coneixeran els vincles evidents entre la trama i el gabinet d’Armengol. En canvi, es podrà rastrejar amb detall la intervenció dels subordinats de Marga Prohens.

Notícies relacionades

La interlocutòria remarca que "la reclamació provinent de l’Administració balear ha propiciat diferents trobades entre Koldo i Cueto", l’empresari en el vèrtex de les operacions. El jutge destaca que "sota aquest context s’han observat indicis que apunten a la influència que Koldo ha exercit" davant el Govern del PP. Els "oficis de la unitat policial actuant" que justifiquen el raonament esglaonat venen datats el novembre del 2023, el gener i el febrer del 2024, i es refereixen òbviament a l’etapa de Prohens.

La primera interlocutòria de l’Audiència Nacional no especifica quins càrrecs de l’actual Govern haurien participat en les converses.