La xacra de la corrupció

Feijóo assenyala Sánchez i li exigeix explicacions

El líder del PP censura el silenci del cap del Govern sobre la detenció de Koldo García

«De porter de prostíbul a assessor d’un ministre, el que és normal», ironitza Ayuso

Feijóo assenyala Sánchez i li exigeix explicacions

Paloma Esteban Héctor González

2
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

El PP estreny el setge sobre el Govern central davant l’esclat del cas Koldo, la detenció d’un assessor clau de José Luis Ábalos quan era secretari d’Organització del PSOE i ministre de Transports, per un cas de suposades comissions en la compra de mascaretes durant el pitjor tram de la pandèmia del coronavirus. Alberto Núñez Feijóo va passar a l’atac ahir en un acte a Madrid acompanyat d’Isabel Díaz Ayuso i José Luis Martínez-Almeida per augmentar la pressió sobre Pedro Sánchez. "El president guarda silenci i insulta els que li demanem explicacions quan fa 24 hores que han detingut un assessor per a tot dels homes clau del partit i del Govern. Avui mateix hauria de fer una roda de premsa", va dir.

Com ja va fer la secretària general del partit, Cuca Gamarra, Feijóo va tornar a exigir explicacions als ministres de Sanitat de llavors i d’ara, i la resta de ministeris i presidents autonòmics que van contractar també aquesta empresa que recomanava Ábalos i de la qual hauria cobrat Koldo García. Molts dirigents al PP assenyalen també Santos Cerdán, el que era número dos del dirigent valencià i que ara ocupa el seu càrrec orgànic en el partit. Cerdán seria el nexe del PSOE amb Koldo García.

El líder del PP va assegurar que el Govern va utilitzar l’assumpte de les mascaretes "per assenyalar tot el món per casos arxivats" i que "ara s’amaga i s’enfanga sobre una investigació oberta". Volia sortir en defensa de la presidenta de la Comunitat de Madrid, a qui ahir Sánchez va tornar a citar des de Rabat per recordar les comissions que es va emportar el seu germà i que la justícia va arxivar.

Notícies relacionades

També Ayuso va parlar amb claredat de l’assumpte: "Tot el que està sortint hauria fet caure qualsevol Govern honrat. Aquest govern va de net de Koldo i palla. Sánchez compara una trama nacional que afecta el seu número dos amb un ciutadà que va treballar 25 anys en el sector sanitari [amb referència al seu germà]. I pretén difamar el meu Govern, la meva família i a mi. Jo li dic que m’agrada moltíssim la fruita".

Díaz Ayuso va titllar de "sòrdida" la suposada trama de corrupció. Un cas que està en mans d’"un porter de prostíbul, que després és assessor d’un ministre [referint-se a Ábalos] i després d’assessor a Renfe": "El que és normal, el pas habitual, com el Tito Berni", va dir la líder autonòmica.