El Senat reprova Marlaska per l’"abandó" de la Guàrdia Civil

El PP, amb majoria a la Cambra alta, emmarca la continuïtat del ministre en "la degradació moral intolerable" de Sánchez

El Senat reprova Marlaska per l’"abandó" de la Guàrdia Civil

Carlos Luján Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández
Miguel Ángel Rodríguez

"Que se’n vagi a fer punyetes i deixi el ministeri que mai hauria hagut d’ocupar" és la petició amb què ha resumit el senador del PP Luis Javier Santamaría una llarga llista d’acusacions i exigències per a la reprovació de Fernando Grande-Marlaska. I recordant el narco Marcial Dorado, antic amic d’Alberto Núñez Feijóo, ha tornat el cop el PSOE als populars.

Notícies relacionades

La sol·licitud de reprovació contra el ministre –la 25a que rep– ha quedat aprovada per 148 vots, davant 96 de negatius i 16 abstencions. Menys de 24 hores després de la tensa sessió que va protagonitzar dimarts, el ministre de l’Interior ha tornat a ser assumpte principal al Senat, allà on el PP té la seva majoria més folgada, i també al Congrés. Torna Marlaska a ser el ministre diana dels populars i, una altra vegada, l’epicentre d’enfrontaments a les cambres.

El portaveu popular va emmarcar la continuïtat actual de Marlaska en "la degradació moral intolerable a què ha arribat Pedro Sánchez". I en els seus raonaments per instar a la seva reprovació va incloure un corol·lari de totes les polèmiques atribuïdes a l’historial d’Interior des del 2018: la tragèdia de la tanca de Melilla, el cessament del coronel de la Guàrdia Civil Pérez de los Cobos, la devolució de menors migrants, que la Generalitat no vacunés policies nacionals ni guàrdies civils, la cessió de competències de la Guàrdia Civil a Navarra i la prohibició als guàrdies d’acudir a minuts de silenci pels seus companys assassinats a Barbate.