El Govern veu «desorientació» a Feijóo i ERC retreu la seva postura

Elena es pregunta què ha canviat perquè el PP titllés de «colpistes» els líders del procés i ara ofereixin un indult

El Govern veu «desorientació» a Feijóo i ERC retreu la seva postura

Q. B.

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’haver escoltat sempre que els indults i l’amnistia són una aberració, al Govern i ERC ha causat un cert estupor que ara el PP plantegi un indult condicionat a Carles Puigdemont i també que confessi que va arribar a estudiar l’amnistia ni que fos menys de 24 hores. És per aquesta raó que el conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, va assegurar ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio que hi ha «molta desorientació» en el partit d’Alberto Núñez Feijóo. El Govern i Esquerra consideren que, si hi ha voluntat real al PP d’abordar una solució per al conflicte català, el que ha de fer és «deixar de posar traves» a la llei d’amnistia i votar a favor.

Notícies relacionades

Elena va afirmar que els populars estan com a mínim «despistats» i es va preguntar què ha canviat per haver passat de qualificar els líders del procés com a «terroristes, colpistes i delinqüents» a oferir un indult condicionat. El conseller va acabar ironitzant que el partit de Feijóo sembla estar a favor o en contra de l’amnistia en funció de si el president del Govern és del PP o no. Com que ara el president és del PSOE, toca estar en contra.

En la mateixa línia, a Esquerra consideren que la nova posició de Feijóo és com a mínim sorprenent, però també evidencia que els indults «van ser necessaris» malgrat que llavors el PP «s’hi va oposar i els va combatre». Fonts del partit conclouen que, si realment el PP vol participar d’una solució, «hauria de votar la llei d’amnistia».