La Mesa recolza Wagensberg i defensa la delegació del seu vot

La Mesa recolza Wagensberg  i defensa la delegació del seu vot

Mariona Puig / ACN

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

La Mesa del Parlament va expressar ahir el seu suport al secretari quart i diputat d’ERC, Ruben Wagensberg, de baixa mèdica per ansietat, després d’haver fet públic que s’ha instal·lat a Suïssa per assessorar-se jurídicament després de ser vinculat a Tsunami Democràtic. A més d’un escrit de "solidaritat" davant les "greus i infundades acusacions", s’ha blindat la seva delegació de vot, de la mateixa manera que s’ha fet amb la secretària segona i diputada de Junts, Aurora Madaula, també de baixa mèdica, en el seu cas després de denunciar masclisme a les files parlamentàries del seu partit.

Notícies relacionades

El text de suport a Wagensberg va ser impulsat pels membres de la Mesa d’ERC, Junts i la CUP, mentre que el PSC va transmetre la seva solidaritat al dirigent a "escala personal", alhora que va considerar que l’òrgan no hauria de promoure aquest tipus de declaracions. "El Parlament sempre ha estat i serà al costat de la llibertat d’expressió i contra la criminalització i persecució d’idees democràtiques, així com contra la repressió de la defensa i promoció d’aquestes idees", diu el text subscrit per la majoria independentista, que adverteix, a més, que Wagensberg podria tenir "amenaçats" els seus drets civils i polítics. El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón manté el delicte de terrorisme en una causa que impacta també sobre Carles Puigdemont i Marta Rovira.

Malgrat que el grup parlamentari de Vox i el de Ciutadans van qüestionar que tant Wagensberg com Madaula puguin mantenir com fins ara la delegació del seu vot després de dos mesos de baixa mèdica, la Mesa va resoldre per unanimitat que els dos dirigents compleixen els supòsits que recull el reglament de la institució. "Els diputats poden delegar el vot en els supòsits d’hospitalització, malaltia greu o incapacitat prolongada degudament acreditades", recull l’article 95.