Els lletrats del Congrés rebutgen que la llei hagi decaigut

Els lletrats  del Congrés rebutgen  que la llei  hagi decaigut
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Els lletrats del Congrés avalen que la proposició de llei d’amnistia continuï el seu tràmit en la comissió de Justícia, malgrat que en la seva votació, celebrada dimarts passat, hi va haver una majoria absoluta que es va posicionar en contra. L’equip jurídic de la Cambra baixa va respondre ahir així a l’escrit de reconsideració presentat pel PP i Vox en què sol·licitaven que la norma decaigués al·legant, precisament, que havia sigut rebutjada "per majoria absoluta".

Notícies relacionades

Els lletrats confirmen el procediment que ja va indicar la presidenta del Congrés, Francina Armengol, al reexpedir el text a la comissió de Justícia, d’on provenia, i donar-li un termini de 15 dies naturals –fins al 21 de febrer– perquè elabori un nou dictamen.

Armengol va tornar el dictamen a la comissió de Justícia seguint l’article 131.2 del reglament del Congrés, que estableix que les lleis orgàniques, com és el cas de l’amnistia, necessiten una majoria absoluta en el ple i que "si no s’aconseguís, el projecte serà tornat a la Comissió, que haurà d’emetre un nou dictamen en el termini d’un mes", 15 dies al tramitar-se per la via d’urgència.