El PSC estrena el seu congrés amb una gira per atraure votants

El ‘tour’ territorial obert a la ciutadania és un format fins ara inèdit als conclaves dels socialistes catalans

El PSC estrena el seu congrés amb una gira per atraure votants

SARA GONZÁLEZ

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El PSC estreny les files per estar llest, en un termini de dos mesos, per a la contesa electoral que es lliurarà a Catalunya, com a molt tard, en un any. El seu congrés està agendat per al 15, 16 i 17 de març, però Salvador Illa vol que comenci abans amb una gira territorial oberta a la ciutadania que li permeti multiplicar vincles amb la societat civil. Un format inèdit en els conclaves celebrats fins ara pel socialisme català que pretén aprofitar el procés de renovació de la direcció i el full de ruta per fer més espessa la seva teranyina d’influència pensant, precisament, a seduir més suports de cara a les eleccions.

Després d’haver formalitzat que Illa continuarà sent el seu primer secretari amb un suport "multitudinari i aclaparador", el partit ha dissenyat sis trobades durant un mes i mig per debatre sobre el que els socialistes defineixen com "les coses del menjar" més enllà del conflicte territorial que ha marcat l’última dècada i que pretenen deixar enrere. A Tarragona, aquest mateix dissabte, es parlarà d’energia; a Girona, de justícia social –carpeta on s’inclourà la seguretat i la vivenda–; a Lleida, de sequera; a Tortosa, de la Catalunya buidada; a Sabadell, d’indústria i digitalització; i a Manresa, de governança amb el món local. L’objectiu és descentralitzar el conclave i obrir-lo més enllà de les fronteres de la formació implicant persones referents de cada zona.

Notícies relacionades

"No volem limitar el congrés a tres dies de març, volem un ampli procés de participació de militants i de la societat civil", va explicar la viceprimera secretària d’organització del PSC, Lluïsa Moret. Cada trobada inclourà una ponència que anirà a càrrec d’una persona experta en la matèria, també una taula rodona amb participants del territori, un discurs de clausura d’Illa i, a posteriori, una reunió informal del líder del PSC amb figures de referència de la zona.

En cada jornada hi haurà un relator que recollirà totes les aportacions perquè siguin incorporades en el document final que votarà en el seu congrés el PSC, en el qual participaran més de 1.200 delegats del partit, i que definirà la seva acció política en una etapa en què aspira a arribar a la Generalitat.