El Govern afirma que l’acord és fum

El Govern afirma  que l’acord és fum

ACN / GERARD ARTIGAS

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La trucada de dijous a la nit entre la consellera Laura Vilagrà i el ministre Félix Bolaños no va servir per calmar els ànims, com a mínim per la part catalana. Va ser una conversa en què el Govern va explicar a la Generalitat el seu pacte amb Junts sobre el traspàs a Catalunya de les competències d’immigració. No obstant, Vilagrà no es va donar per satisfeta. Després de parlar amb el ministre, la seva impressió és que Junts i el PSOE no han firmat un acord de transcendència, sinó una declaració d’intencions sense concrecions: "No hi ha res pactat".

Notícies relacionades

En una entrevista, ahir a Rac1, Vilagrà va exposar que el ministre li va transmetre que el pacte amb Junts se circumscrivia a "impulsar una llei" sobre el tema, però que no hi havia "lletra petita" ni intenció de formalitzar-lo de manera "imminent". "És un tema molt seriós", va lamentar. A més, va qualificar de "vodevil" la negociació entre socialistes i postconvergents, ja que ni els ministres afectats pel traspàs –Interior i Inclusió– "sabien què s’havia pactat".

Vilagrà va recordar que Catalunya ja pot actuar en temes d’acollida i permisos de treball i va posar en dubte que el Govern central vulgui cedir en alguna cosa en qüestions com el permís de residència o l’expulsió de delinqüents multireincidents.