El PNB exigeix parlar "ja" del traspàs de la Seguretat Social

El portaveu nacionalista defensa que es discuteixi la transferència amb "discreció" abans de les eleccions basques

El PNB exigeix parlar "ja" del traspàs de la Seguretat Social

El PEriódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, va dir ahir que vol començar a parlar "ja" amb el Govern de la transferència de la Seguretat Social al País Basc promesa en l’acord d’investidura amb el PSOE, i fer-ho concretament abans de les eleccions basques. Aquests comicis, si no hi ha avenç, seran al juliol. Això sí, el portaveu naconalista va defensar discutir aquesta transferència amb "discreció" i sense revelar públicament els possibles avenços. "Jo crec que hem de començar a parlar ja, abans de les eleccions basques, però sense que ho sàpiga ningú", va dir al programa Parlamento de RNE.

Notícies relacionades

No és l’única transferència sobre la qual el PNB està dialogant amb l’Executiu. Les formacions nacionalista basca i socialista van acordar també el traspàs de les competències de Rodalies, d’homologació i equiparació de títols universitaris i el sistema d’acollida d’immigrants en el termini de tres mesos.

Sobre aquestes negociacions, Esteban va assegurar que l’última reunió mantinguda amb el Govern "va anar molt bé" perquè es va poder apreciar que hi havia "una documentació molt avançada" i un calendari marcat. "Tenen dates i crec que aviat podrem veure-ho", va comentar el portaveu nacionalista basc, que espera que una vegada complertes aquestes transferències després es continuï complint la resta, que fa "40 anys" que esperen, des de la firma de l’Estatut d’Autonomia del País Basc. També va assenyalar que la seva formació no coneix el text del nou decret anticrisi que el Govern aprovarà abans de final d’any.