L’Executiu bloquejarà la compareixença de jutges al Congrès per rebaixar la tensió amb el poder judicial

Tant ERC com Junts tenen previst citar en les comissions sobre l'Operació Catalunya i Pegasus a jutges per "lawfare", però no tindran els vots suficients

L’Executiu bloquejarà la compareixença de jutges al Congrès per rebaixar la tensió amb el poder judicial

EP

1
Es llegeix en minuts
Iván Díez
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

La Moncloa continua fent passos per intentar rebaixar la tensió amb el poder judicial. Després de reiterar que "defensarà sempre" els jutges davant qualsevol "qüestionament", després de les crítiques explícites de Junts al Congrés, el Govern farà un pas més tangible bloquejant les compareixences que proposaran els independentistes en comissions d’investigació per lawfare. "No hi estem d’acord", va assegurar amb referència a aquestes compareixences el president del Govern, Pedro Sánchez, en conversa informal amb els periodistes ahir. Tant ERC com Junts tenen previst citar jutges a les comissions sobre l’operació Catalunya i Pegasus, però no tindran amb prou vots.

Notícies relacionades

Tot i que les dues comissions formen part dels acords d’investidura entre el PSOE i els partits independentistes, la llista de compareixents va quedar pendent de negociar. Per al Govern no és negociable que compareguin jutges per garantir la separació de poders i la independència judicial. També per defensar els jutges dels atacs de les formacions sobiranistes, com s’ha compromès el ministre de Justícia, Félix Bolaños.

Als passadissos del Congrés, el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, va defensar que "no hi ha cap article del reglament" que impedeixi que els jutges acudeixin a la Cambra baixa a comparèixer. Rufián va anunciar que sol·licitarà un informe als lletrats perquè es pronunciïn sobre aquesta qüestió, informa Miguel Ángel Rodríguez.

Temes:

Govern