Socialistes valencians

El PSPV elegirà el relleu de Puig en un congrés extraordinari

L’expresident fa "un pas enrere", però es mantindrà en el càrrec fins que la formació elegeixi el nou líder d’aquí tres mesos

1
Es llegeix en minuts
alfons garcía diego a. san josé

"No hi ha ni un minut per perdre". La premissa, emesa primer pel secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán, i repetida després pel líder del PSPV, Ximo Puig, no va ser una frase feta dita davant els delegats socialistes per afegir tensió a l’activitat interna. És la realitat a què s’enfrontarà la federació valenciana. Puig va oficialitzar ahir el seu "pas enrere" i la convocatòria d’un congrés extraordinari per al primer trimestre del 2024. Allà s’hi ungirà la persona que liderarà el partit "i l’alternativa per al 2027". "Ho hem de fer ja", va afegir l’encara secretari general.

Notícies relacionades

Des del moment en què es va convocar el comitè nacional fins a la seva celebració ahir els qualificatius entorn de la seva importància no havien fet més que créixer. Arribat el dia, l’emotivitat va ser patent. Puig va verbalitzar davant els 233 delegats socialistes el seu adeu i el full de ruta que seguirà a partir d’ara la formació.

"És hora de fer un pas enrere perquè el projecte en faci dos endavant", va expressar el dirigent socialista. Aquests arribaran de manera gairebé immediata, en els pròxims mesos. Puig va anunciar la convocatòria d’un congrés extraordinari per al primer trimestre de l’any que ve. "Any nou, nou moment", va explicar. Fins aquest congrés arribarà Ximo Puig com a secretari general. El camí fins allà és encara una incògnita. Tots els focus apunten a la ministra de Ciència i Universitats, Diana Morant, com la persona de consens entre la direcció del PSPV i la de Ferraz.

Temes:

València PSOE