Comicis al juny

Podem proposa Irene Montero com a candidataa les europees

Podem proposa Irene Montero com  a candidataa les europees

Ana Cabanillas

1
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas

Podem es mesurarà a les urnes amb Sumar en les pròximes eleccions europees amb Irene Montero com a candidata. L’anunci, que ja va ser avançat per aquest diari al setembre i confirmat per Pablo Iglesias fa uns dies, va ser ratificat ahir en un acte del partit al Palau de la Premsa a Madrid.

Notícies relacionades

Ione Belarra i Irene Montero van ser els únics protagonistes del míting, el primer acte públic després de consumar la seva ruptura amb Yolanda Díaz al Congrés dels Diputats, on van sortir de Sumar per passar-se al Grup Mixt. Titulada Ara més que mai, la cita va arrencar i es va tancar amb una cançó de nom evocador –El muerto está vivo–, i va complir l’objectiu plantejat: ratificar el seu full de ruta en solitari i reivindicar-se davant Yolanda Díaz, a més d’anunciar que s’obriran primàries per renovar les direccions autonòmiques.

En la seva intervenció, la secretària general va treure pit de la utilitat del partit –totes les mesures de Podem en el Govern de coalició són el nostre patrimoni"–, i hi va haver crítiques velades a Díaz, a qui no es va referir explícitament. En el seu primer discurs electoral com a candidata a les europees, Montero va denunciar la "hipocresia socialdemòcrata" a nivell internacional i va denunciar una "crisi civilitzadora" basada en la "desigualtat".