Detinguts dos agents del CNI acusats de filtrar dades als EUA

1
Es llegeix en minuts
JUAN JOSÉ FERNÁNDEZ

Al setembre, quan se’ls va presentar la policia, els dos agents del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) que investiga un jutjat de Madrid no s’esperaven la seva detenció. Feia mesos que eren investigats sense que ho sabessin, des que donés l’alarma un sistema de control de robatori d’informació i filtracions que té el CNI. El centre va posar llavors en marxa una investigació interna per confirmar aquesta fuga de dades i identificar a la totalitat dels autors, segons fonts pròximes al cas.

Notícies relacionades

Les mateixes fonts confirmen a aquest diari que són dos els agents detinguts per la Policia Nacional sota l’acusació d’un delicte de revelació de secrets. Els dos van ser detinguts el setembre passat, en una operació portada a terme a Madrid, molt poc després que la fiscalia hagués rebut una denúncia del mateix CNI sobre aquesta presumpta traïció. A la detenció se li va donar la màxima prioritat per evitar filtracions sobre la denúncia que poguessin posar-los sobre avís.

Els dos agents no eren conscients de la investigació i l’arribada de la policia els va agafar sense que s’haguessin pogut escapar del país.

Temes:

Intel CNI