Anàlisi de l’amnistia

Brussel·les desmenteix Bolaños i nega haver expressat «zero preocupació» per la llei d’amnistia

«L’anàlisi segueix en marxa. En aquest sentit la Comissió no ha dit de moment que la llei d’amnistia no plantegi preocupacions», ha explicat el portaveu de Reynders, Christian Wigand

Brussel·les desmenteix Bolaños i nega haver expressat «zero preocupació» per la llei d’amnistia

Jesús Hellín - Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Després de reunir-se aquest dijous a Brussel·les amb la vicepresidenta responsable de Valors, Vera Jourová, i el comissari de Justícia, Didier Reynders, el ministre de Presidència i Justícia, Felíx Bolaños, va assegurar que a la Comissió Europea hi ha «zero preocupació» pel projecte de llei d’amnistia que tramita el Govern central. Aquest divendres el portaveu de Justícia de l’Executiu comunitari ha recordat, a preguntes dels periodistes al liberal belga, que l’anàlisi encara està en marxa i que «la Comissió no ha dit de moment que la llei d’amnistia no plantegi cap preocupació».

«El comissari en la reunió va informar el ministre que tenim preguntes i que volem continuar la conversa amb les autoritats espanyoles. A més, la nostra anàlisi segueix en marxa. En aquest sentit, la Comissió no ha dit de moment que la llei d’amnistia no plantegi cap preocupació», ha explicat en roda de premsa el portaveu de justícia, Christian Wiegand. «Hi va haver una reunió constructiva, la discussió continuarà i encara estem analitzant la llei», ha resumit la portaveu Arianna Podesta.

Precisament, el ministre Bolaños va posar l’accent aquest dijous, en la seva primera trobada cara a cara amb els responsables de justícia a l’Executiu comunitari després del seu desplaçament a la capital comunitària, en la «zero preocupació» que hi ha a Brussel·les pel projecte de llei pactat pel Govern de Pedro Sánchez i els partits independentistes catalans. Per contra, la «màxima preocupació», va dir, la tenen en el bloqueig que pateix des de fa gairebé cinc anys la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i que, segons Bolaños, va ser la qüestió en què es van centrar majorment les converses.

El Govern es reafirma

Notícies relacionades

 «Hi ha zero preocupació de la Comissió Europea sobre la salut i fortalesa de l’Estat de dret i la separació de poders a Espanya. Zero. Cap», va insistir després de les trobades, i va assegurar que a l’Executiu que dirigeix la popular Ursula von der Leyen «conèixer perfectament» la proposició i saben que és «absolutament conforme amb la Constitució, amb el sistema legal espanyol, el dret de la UE i els valors d’Europa».

Malgrat la declaració dels portaveus comunitaris, el Govern espanyol es reafirma en la línia expressada dijous per Bolaños. «El ministre reitera el que va dir literalment ahir a la tarda en la roda de premsa posterior: «Sobre aquesta llei d’amnistia, els he de dir que hi ha zero preocupació de la Comissió Europea sobre la salut i la fortalesa de l’Estat de dret i la separació de poders a Espanya. Zero preocupació, zero, cap», han insistit fonts del Ministeri de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts.