Tensions internes

Erra cita Madaula per debatre si continua a la Mesa del Parlament després de denunciar «assetjament» a Junts

Erra cita Madaula per debatre si continua a la Mesa del Parlament després de denunciar «assetjament» a Junts

ACN

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Segueix la polseguera dins del grup parlamentari de Junts per la denúncia d’«assetjament parlamentari» de la diputada Aurora Madaula contra companys del seu grup. Rere la carta firmada per més d’una vintena de parlamentaris postconvergents, que rebutjaven que el cas pogués ser tractat com a «violència masclista» i el circumscrivien dins de les «discrepàncies polítiques», la presidenta de la Cambra, Anna Erra, ha decidit intervenir en l’assumpte. Segons ha avançat l’‘Ara’ i ha confirmat EL PERIÓDICO, Erra té previst citar Madaula a una reunió per abordar la seva continuïtat a la Mesa del Parlament, on ocupa la secretaria segona. Considera que li ha perdut la confiança.

Notícies relacionades

L’origen de la disputa són les paraules de la diputada de Junts Aurora Madaula divendres passat al ‘Parlament de les Dones’. Visiblement afectada, Madaula –que també és vicepresidenta del partit– va parlar de «violència silenciosa», va denunciar «assetjament parlamentari» i va assenyalar molt directament els seus «companys de partit». «L’abús de poder també és violència masclista. Violència masclista és que modifiquin la teva proposta sense la teva opinió», va asseverar des del faristol, després que el dia anterior Junts es retirés d’una declaració de la junta de portaveus sobre l’avortament a Andorra. Segons fonts de la formació, Madaula havia subscrit el text –pactat amb ERC, la CUP i els Comuns– sense haver-lo consensuat.

Aquestes acusacions van molestar una part important del grup parlamentari, i així ho van evidenciar en la reunió del grup parlamentari feta aquest dimarts a la Cambra catalana. Segons fonts presents a la reunió, en la qual van participar de manera excepcional tant Laura Borràs com Jordi Turull, alguns participants van demanar la dimissió de Madaula, que no va acudir a la trobada. Les mateixes fonts també asseguren que la discussió no només va versar sobre l’assumpte andorrà, sinó que va acabar sent una venjança entre les diferents famílies del grup. El sector Borràs va defensar a ultrança Madaula i va rebutjar que hagués de dimitir, mentre que el sector més pròxim a Turull hauria mostrat el seu enuig per les acusacions de la diputada i haurien demanat responsabilitats.