El 4 de desembre

Sánchez publica ‘Tierra firme’, el seu segon llibre com a president en exercici

Diu que els votants decidien el 23J si es donava per bo «el ‘tot val’, mentides palmàries, notícies falses i conspiracions» de la dreta

Sánchez publica ‘Tierra firme’, el seu segon llibre com a president en exercici

Jesús Hellín - Europa Press

2
Es llegeix en minuts

El president del Govern central, Pedro Sánchez, publica el seu segon llibre, titulat ‘Tierra firme’, que sortirà a la venda dilluns, 4 de desembre, segons ha anunciat aquest dilluns l’editorial Península.

De 384 pàgines, ‘Tierra firme’ coincideix amb l’arrencada d’una nova legislatura com a president i, segons detalla l’editorial, és una obra que «apel·la de nou a la ciutadania, sense intermediaris i al marge de la roda de la immediatesa i el soroll mediàtic».

És el segon llibre que Sánchez publica amb la mateixa editorial, després de treure el 2019 ‘Manual de resistencia’, que va ser el primer que un president del Govern espanyol publicava durant el seu mandat.

Quatre anys després, Península ressenya que Sánchez ha format el primer Govern de coalició de la història més recent d’Espanya, ha sigut al capdavant del país durant la pandèmia de coronavirus i les conseqüències de la guerra a Ucraïna, així com que ha hagut de lidiar amb altres crisis, com l’erupció del volcà de La Palma.

L’editorial resumeix sobre el nou llibre que, «malgrat totes les dificultats», en la legislatura passada es van establir «les bases de grans transformacions en polítiques mediambientals, la lluita contra la desigualtat i la transició digital com a eixos principals».

«Es tracta de canvis que requereixen maduració, coherència en les polítiques i constància per consolidar-se. En el futur s’obre un panorama complex, amb nombroses incerteses, en el qual està en joc una cosa tan elemental com l’avanç o el retrocés del nostre país», indica.

Notícies relacionades

El llibre és una crònica en primera persona que inclou fins a la nit electoral del 23 de juliol del 2023 i aborda l’acció de Govern, a més d’«el que és possible aconseguir com a nació en el futur: passar de la resistència a aquesta terra ferma a què Espanya arribarà quan culminin totes les transformacions ja en marxa».

L’editorial avança unes quantes línies del pròleg que fan referència a les eleccions generals del 23 de juliol: «Aquella nit sabríem si la ciutadania donava per bo el ‘tot val’, incloent-hi les mentides palmàries, les notícies falses, les campanyes de desinformació i la invenció de conspiracions; si és acceptable en el principal partit de l’oposició un tarannà democràtic tan pobre que jutja il·legítim qualsevol president del Govern que no sigui seu; si el catastrofisme alimentat per alguns mitjans de comunicació constituïa un reflex de l’opinió ciutadana o només dels seus desitjos de tenir un Govern pròxim als seus interessos, i si la inevitabilitat del Govern de la dreta que preconitzaven les enquestes era real o imaginària».