Els fiscals denuncien «atacs injustificats» d’un diputat de Junts al Parlament
1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en política

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Junta de Fiscals de Catalunya s’ha regirat aquest dimarts contra el diputat de JuntsQuim Jubert, que dijous passat, en una sessió parlamentària, va dir que el número dos del ministeri públic a Catalunya, Pedro Ariche, no era benvingut al Parlament i el va acusar d’haver vulnerat la presumpció d’innocència en diversos casos relacionats amb el procés. Aquestes paraules de Jubert van tenir lloc en la comissió de justícia celebrada dijous passat a la Cambra catalana, on estava citat el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, per presentar la memòria del 2022.

Notícies relacionades

Després d’aquestes declaracions polèmiques, en una sessió extraordinària celebrada aquest dimarts, els fiscals catalans han decidit emetre un comunicat en el qual donen el seu «suport» total a l’actuació d’Ariche i acusen Jubert d’haver perdut la «cortesia» i el «respecte institucional». A més, creuen que vulnera la «separació de poders i la independència judicial» i que es tracta d’un «atac injustificat» que només busca «generar un corrent d’opinió negativa entre la ciutadania». Amb tot, consideren que té un «absolut desconeixement» del funcionament intern del ministeri fiscal, ja que, tal com recorden, les seves actuacions processals es prenen de manera «col·legiada i democràtica».

No obstant, aquesta no ha sigut l’única reacció dels fiscals a les paraules polèmiques de Jubert; també la Unió Progressista de Fiscals i l’Associació de Fiscals han fet comunicats en els quals retreuen al diputat de Junts les seves manifestacions i es queixen de les acusacions. En aquests comunicats, es qualifica d’«extrema gravetat» el comportament del postconvergent, que consideren que busca «crear confusió a la ciutadania».