Després de la reelecció de Sánchez

El PP i Vox coincideixen aquest dissabte als carrers de Madrid en una nova protesta contra l’amnistia

La concentració, convocada al migdia a la plaça de Cibeles, es produeix després que Sánchez hagi sigut reelegit president del Govern gràcies al seu pacte amb els independentistes i quan la llei de l’amnistia ha sigut registrada al Congrés

1
Es llegeix en minuts

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i el de Vox, Santiago Abascal, tornen a manifestar-se avui, dissabte, contra l’amnistia en una protesta convocada aquesta vegada per la societat civil amb el lema «No en el meu nom: ni amnistia ni autodeterminació».

Aquesta concentració, convocada al migdia a la madrilenya plaça de Cibeles, es produeix després que Pedro Sánchez hagi sigut reelegit president del Govern gràcies al seu pacte amb els independentistes catalans i quan la proposició de llei de l’amnistia ha sigut ja registrada al Congrés dels Diputats.

Nombroses associacions de la societat civil han cridat els ciutadans a participar en aquesta convocatòria davant el «greu dilema» en què es troba Espanya, segons el Fòrum Alternativa i Llibertat.

Afirma que el PSOE «ha abandonat el seu deure de defensar l’ordre constitucional» i que ho fa, a més, en «estreta aliança amb els enemics de la Nació», amb els quals es disposa a aprovar lleis, com la de l’amnistia, «d’impossible encaixi a la Constitució «a canvi de mantenir-se en el poder».

Tant el PP com Vox van anunciar que no callarien davant una mesura que veuen contrària a la llei i a la separació de poders i tornaran a donar mostra d’aquest rebuig en aquesta nova protesta, que esperen sigui multitudinària, com l’anterior.

El PP anima a una reacció conjunta de tots demòcrates davant el procés de «capitulació» que, segons l’opinió dels populars, ha decidit emprendre Pedro Sánchez amb l’«acord de la vergonya» per ser investit president del Govern.

Notícies relacionades

Està previst que a aquesta convocatòria de la societat civil s’hi afegeixin també els presidents autonòmics del PP.

Igualment acudirà a aquesta manifestació el líder de Vox, Santiago Abascal, que ha cridat a la «mobilització permanent» davant la «traïció» dels socialistes i per frenar el que consideren un «cop d’Estat».