Feijóo afirma que Sánchez serà investit després d’una operació de «corrupció política»

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo ha advertit que la continuïtat de Pedro Sánchez gràcies als seus pactes amb els independentistes catalans soscavarà la democràcia espanyola perquè s’aconseguirà després d’una operació de «corrupció política» que ha dinamitat els «límits ètics», «polítics» i «legals». Segons el líder del PP, els seus socis de Junts i ERC no són de confiança i l’ha avisat: «Quan l’independentisme li falli, quan el superi la legislatura, i passarà, no em busqui».

El dirigent conservador, desimbolt i disfrutant el seu temps a la tribuna, ha fet un discurs de més de 40 minuts en què ha començat mostrant el seu rebuig rotund de la llei de l’amnistia al procés acordada entre els sobiranistes i Sánchez. Feijóo ha dit que per poder tancar la seva investidura ha recorregut «a la mentida», perquè durant anys va assegurar que l’amnistia era impossible, i ha obviat els límits «polítics» i «legals» perquè s’ha aliat amb Carles Puigdemont i ha fet una norma a la mida dels independentistes.

Notícies relacionades

«Aquesta investidura es propiciarà a través d’un exercici de corrupció política. Prendre decisions a canvi de beneficis personals és corrupció, no té nom», ha remarcat. «Els han espremut bé ¿eh? I el que queda, ¿oi?», ha preguntat mirant els diputats de Junts i ERC. Segons Feijóo, els sobiranistes li han agafat la mida a Sánchez i la seva «gana insaciable de poder».

Feijóo ha tret pit de les concentracions organitzades pel PP aquest diumenge passat a totes les províncies espanyoles i ha convidat els ciutadans a participar en la concentració que aquest dissabte nombroses associacions han convocat a Madrid, a la plaça de Cibeles. «Els espanyols no hem perdut la raó. Si tot el PSOE vol deixar òrfena aquesta majoria d’espanyols, és la seva decisió. Jo no ho faré, no abandonaré la majoria constitucional del nostre país. Mai callaré. Jo sí que puc mirar a la cara als espanyols, perquè mai he abusat de la seva confiança», ha declarat.