INVESTIDURA DE SÁNCHEZ

Ayuso avisa que «hi haurà resposta» a l’amnistia: «Jo me n’encarregaré»

La presidenta de la Comunitat de Madrid refreda les expectatives davant la convocatòria de la vaga general per al 24 N: «Molts no se la poden permetre»

Multimèdia | Tots els acords de Sánchez per a la investidura

 Armengol convoca el ple d’investidura de Sánchez per dimecres i dijous

 ERC avisa que la llei d’amnistia encara no està tancada però no veu perillar la investidura

Ayuso avisa que «hi haurà resposta» a l’amnistia: «Jo me n’encarregaré»
3
Es llegeix en minuts
Elena Marín

«Cop per cop», va dir Isabel Díaz Ayuso aquest diumenge davant les milers de persones que es van congregar entorn de la Puerta del Sol per manifestar-se en contra de la llei d’amnistia i els pactes de Pedro Sánchez amb els independentistes. Aquest dilluns, ho ha reiterat i ha afegit que ella serà qui s’ocupi de fer-ho després de denunciar que aquests últims «es burlen dels espanyols, igual que fan amb el president del Govern» i que no «se li pot fer més mal a Espanya». «Aviso, hi haurà resposta», ha insistit la presidenta de la comunitat: «Ja me n’encarregaré».

La dirigent madrilenya ha reivindicat les seves advertències d’aquests «dos últims anys com a mínim», en què segons la seva opinió ha anat advertint del que Pedro Sánchez i l’esquerra serien capaços de fer i avui creu que les seves profecies s’estan complint. «La ruptura constitucional, generar bàndols, dividir els espanyols com ens diuen les nostres persones grans», tot això, apunta, és només conseqüència de l’actuació de l’esquerra, i ha lamentat que part d’aquesta esquerra, on situa els diputats socialistes que no volen enfrontar-se a Sánchez, estiguin sent «deslleials» amb els espanyols. Per això ara aixeca el braç posicionant-se en defensora dels que no s’hi atreveixen: «Jo ho denuncio, desgastant-me però sent lleial als espanyols i als que m’han votat. Algú hi haurà d’estar a l’altura».

«A cada atropellament, una resposta»

Després d’haver assegurat la setmana passada, poc abans de fer-se públic l’acord entre el PSOE i Junts, que Espanya ja és «al començament» d’una «dictadura», Ayuso ha assegurat aquest dilluns que «cada atropellament tindrà una resposta». No ha especificat quina ni quan, només s’ha limitat a dir que «cada atropellament serà denunciat amb les eines que et dona la justícia» perquè això, diu, «no és per la convivència»: «Que no ens menteixin».

La presidenta, que ha reivindicat com un èxit la mobilització del PP d’aquest diumenge i especialment la manifestació a Madrid, ha censurat que la presidenta del Congrés, Francina Armengol, hagi perdut la «neutralitat» que es pressuposa al seu càrrec i hagi criticat que el PP crispa la població amb les seves intervencions. «Crec que dir això és com dir que la gent surt al carrer perquè és idiota. Crec que tothom sap el que està fent i per què s’està manifestant».

Eleccions

Notícies relacionades

En línia amb la intervenció d’Alberto Núñez Feijóo  d’aquest diumenge, Ayuso ha apuntat que la solució passa per obrir de nou les urnes en «unes noves eleccions» i «assolir grans pactes d’Estat». Malgrat haver dit en el seu moment que era «ingenu» apel·lar als socialistes que poguessin no estar d’acord amb Sánchez, aquest dilluns ha assenyalat que creu que alguns d’ells estan «segrestats» perquè el president en funcions segueixi a la Moncloa, però encara s’està «a temps de frenar aquesta deriva», i ha fet una crida perquè en els quatre dies que queden fins a la votació definitiva de la investidura de Sánchez, prevista per dijous, els diputats socialistes pensin a qui li deuen la seva lleialtat: «Una cosa és ser lleial a Pedro Sánchez i una altra, al Partit Socialista». Però si això no passa, el seu partit s’hi posarà davant: «No els sortirà gratis».

D’altra banda, Ayuso ha mostrat la seva cautela davant la convocatòria de vaga general ja anunciada pel sindicat Solidaritat, pròxim a Vox. Ha dit en diverses ocasions davant diferents cites que és «partidària de treballar» i avui ho ha repetit. A més, ha volgut rebaixar les expectatives que aquesta convocatòria pot generar al dir que «molts no es poden permetre aquestes vagues perquè tenen danys col·laterals», amb referència al fet que afecten el sou dels treballadors que les recolzen.