zentauroepp40733119 gracia171029132328

zentauroepp40733119 gracia171029132328 / LLUIS GENE

3
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barcelona viurà aquest diumenge una nova manifestació contra la llei d’amnistia. No serà la primera, però aquesta arriba en plenes negociacions entre el PSOE i Junts –si és que no hi ha acord ja abans– i amb els carrers ja agitats pel pacte amb ERC. Especialment a Madrid, on per cinquè dia consecutiu milers de persones van assetjar la seu del PSOE, en unes concentracions en què va intervenir la unitat d’antiavalots de la Policia Nacional perquè els manifestants no superessin les tanques protectores o el cordó policial que protegia l’edifici. A Barcelona, la protesta davant la seu del PSC de dilluns va congregar unes 350 persones, entre les quals hi havia el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, i diversos diputats d’extrema dreta.

La manifestació de diumenge vinent va ser convocada per la plataforma Cataluña Suma por España just després de la fotografia del socialista Santos Cerdán amb l’expresident Carles Puigdemont negociant la investidura de Pedro Sánchez i la llei d’amnistia a Brussel·les amb una immensa fotografia del referèndum de l’1 d’octubre de fons. Una imatge que va ser gasolina per a la dreta. Ja aquell dia alguns líders polítics, com el líder del PPC, Alejandro Fernández, van anunciar la seva presència, però, atesos els esdeveniments, s’hi han afegit més participants.

La protesta prevista a les 12.00 hores a la plaça de Sant Jaume, davant l’edifici de la Generalitat de Catalunya, i sota el lema ‘No en nom d’Espanya. No a l’amnistia’, tindrà rèplica –tal com va anunciar Alberto Núñez Feijóo dilluns passat– a totes les capitals de província d’Espanya.

Aquests són alguns dels líders polítics que es congregaran a la capital catalana:

Partit Popular

Els populars van fer un gran desplegament per a la manifestació del 8 d’octubre convocada per Societat Civil Catalana (SCC) i van arribar a la capital catalana diversos líders, com Feijóo, i també diversos presidents de comunitats autònomes governades pel partit, com Isabel Díaz Ayuso i Juanma Moreno. Aquest diumenge serà diferent. Tot i que la llista encara no està tancada, no es preveu l’assistència dels líders nacionals, però, sí, dels principals rostres de la cúpula catalana. Entre els que hi assistiran segur que hi seran, a més de Fernández, l’alcalde de Castelldefels i president provincial, Manu Reyes, i el líder del partit a l’Ajuntament de Barcelona, Dani Sirera, així com altres diputats del Parlament i del Congrés dels Diputats com Nacho Martín Blanco i Santi Rodríguez.

Vox

Notícies relacionades

La delegació de Vox estarà liderada pel líder del partit a Catalunya, Ignacio Garriga, que ja es va manifestar davant de la seu dels socialistes al barri del Poblenou de Barcelona. Segons fonts del partit, l’acompanyaran «tots» els representants catalans del partit, entre ells, els diputats del Parlament, així com el líder municipal, Gonzalo de Oro-Pulido, i altres regidors de la província de Barcelona. També donen per feta la mobilització de «regidors, diputats i líders d’altres punts d’Espanya», tot i que de moment eviten concretar noms.

Cs

Finalment, per part de Ciutadans, donen per segura la participació de Carlos Carrizosa, que anirà acompanyat també de la resta de membres del partit a la Cambra catalana. De moment, el partit no confirma la participació del secretari general, Adrián Vázquez, ni de cap eurodiputat del partit, tot i que tampoc ho descarten. En paral·lel, els taronges han organitzat un acte sobre la llei d’amnistia al Col·legi d’Advocats (ICAB) divendres vinent. Es titula ‘L’encaix dels pactes d’investidura a l’Espanya constitucional’ i comptarà amb la participació del catedràtic Carlos Pérez del Valle, d’Eva Poptcheva i del mateix Carrizosa.