A les portes del Parlament

L’ANC creu que els pactes d’ERC i Junts amb el PSOE són una «espanyolització» de Catalunya

L’ANC creu que els pactes d’ERC i Junts amb el PSOE són una «espanyolització» de Catalunya

Arnau Martínez / ACN

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Una espanyolització de Catalunya». Així és com la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, veu els acords als quals han arribat ERC i Junts amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez. La dirigent independentista lamenta que els acords no blindin l’autodeterminació de Catalunya i considera que la llei d’amnistia serà insuficient «per acabar amb la repressió», perquè creu que s’obriran noves causes contra l’independentisme.

Feliu ha fet aquestes declaracions a les portes de la Cambra catalana, on, coincidint amb els nou anys del 9-N, l’entitat independentista ha registrat al Parlament una petició perquè la Cambra aixequi la Declaració Unilateral d’Independència (DUI).

Notícies relacionades

La petició s’ha fet exercint el dret a petició que té qualsevol ciutadà davant les institucions. Ara, una vegada registrat, el text serà tramitat per la comissió de peticions, que pot prendre diverses mesures –si ho considera–, com ara remetre la petició als grups parlamentaris per si volen promoure una iniciativa parlamentària sobre això. Aquest procediment, a diferència d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) –que requereix que es registri amb el suport de 50.000 signatures– no es vota directament en el ple.

L’entitat ha reconegut que no té cap suport perquè la proposta pugui tenir cap recorregut, però ha defensat que la seva funció és fer-se sentir i ha assegurat que, si haguessin d’esperar que els fessin cas, mai farien res.