3
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez s’ha desplaçat aquest dimecres a la seu central del PSOE, al madrileny carrer de Ferraz. Un dia després que el lloc es convertís de nou en l’escenari de greus disturbis per part de simpatitzants d’extrema dreta que protestaven contra la futura llei d’amnistia, el president en funcions ha volgut transmetre als treballadors socialistes la seva «solidaritat» davant aquests fets. Per Sánchez, en plena negociació amb Junts per Catalunya per aconseguir ser reelegit durant una votació al Congrés que en principi tindrà lloc la setmana que ve, la «violència» d’aquests dies mostra la «necessitat» de formar govern al més aviat possible.

«Si alguna cosa demostren aquests dies tan negres és la necessitat que [la investidura] tiri endavant, que aquest país sigui governat pel PSOE des de la raó i els principis de democràcia, llibertat i convivència», ha assenyalat Sánchez. «Podran dir, podran fer, però no ens intimiden. Seguirem endavant i tindrem govern», ha afegit davant els treballadors de la seu de Ferraz, que l’han rebut amb aplaudiments en un edifici que seguirà la recomanació traslladada dilluns a les federacions que es mantingui tancat per seguretat en els horaris previstos per a les protestes.

«És difícil expressar amb paraules els meus sentiments. Veure les imatges, les proclames, la violència que s’utilitza, l’objectiu d’intimidar una organització política, m’omple d’indignació. També d’una enorme solidaritat amb els que esteu en aquesta i en altres cases del poble. I en tercer lloc, reafirmació amb els nostres valors i el nostre projecte», ha explicat el líder socialista al migdia, hores abans d’una nova onada de convocatòries davant les seus del PSOE a tot Espanya sense autorització de les respectives delegacions del Govern. 

«Acció o omissió»

Notícies relacionades

«No esperem res dels que per acció o omissió recolzen el setge a les cases del poble socialistes. El seu silenci els retrata. L’avenç social i la convivència valen la pena. No trencaran el PSOE», va escriure Sánchez dimarts a la nit a la xarxa social X, l’antiga Twitter. El missatge anava dirigit tant a Santiago Abascal, el líder de Vox, que dilluns va participar en les protestes davant la seu socialista, que aquell dia van ser més pacífiques que les de dimarts, com al president del PP, Alberto Núñez Feijóo.

En un missatge publicat poc després, Feijóo va culpar el president en funcions dels disturbis i va evitar condemnar-los. «El malestar social és responsabilitat de Sánchez, però les protestes han de partir del respecte i la exemplaritat que ha faltat sempre al PSOE i als seus socis. No som com ells. Ni com la minoria que actua igual. Ens veiem diumenge, dia 12, a les 12.00 a les places de tot Espanya», va escriure el líder dels conservadors, amb referència a les protestes contra l’amnistia que ha convocat el seu partit. Aquest dimecres, en canvi, Feijóo sí que ha expressat el seu clar rebuig de la violència, tot i que de manera genèrica, però ha insistit que el líder socialista no pot donar «cap lliçó» perquè «amnistiarà la violència» amb referència a la carpetada judicial al procés, de la qual es beneficiaran els CDR i Tsunami Democràtic, organitzacions independentistes que també van protagonitzar greus disturbis.