Ayuso abans que Feijóo

El PP condemna «qualsevol tipus de violència» d’una «minoria» contra la seu del PSOE

Investidura de Pedro Sánchez i protestes a Ferraz, en directe | La reacció de Puigdemont als aldarulls de Madrid

Ayuso censura abans que Feijóo els «actes vandàlics de grups ultres» i mostra el seu suport a la policia

El PP condemna «qualsevol tipus de violència» d’una «minoria» contra la seu del PSOE

Carlos Luján - Europa Press - Archivo

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo va decidir anar-se’n a dormir aquest dimarts sense condemnar les imatges de violència als carrers de Madrid que estaven retransmetent les televisions en directe i, avui a primera hora, el número tres del PP, Elías Bendodo, ha aprofitat una entrevista a TVE per dir que el seu partit condemna «qualsevol tipus de violència» contra la seu nacional del PSOE. L’edifici, al carrer de Ferraz, ha sigut escenari de dues nits consecutives de disturbis en protesta per l’amnistia del procés que els conservadors atribueixen a una «minoria violenta».

Ahir, dimarts, tots els dirigents populars van recordar que aquestes protestes davant les seus no estan convocades pel seu partit [ho van fer Vox i organitzacions d’ultradreta] i es van focalitzar a demanar que les manifestacions «s’han de fer de manera ordenada i pacífica». També ho va reclamar així Feijóo, que en un missatge a les xarxes socials a les onze de la nit, quan els disturbis feia ja tres hores que havien començat, va demanar «respecte i exemplaritat» als que protestaven, però va començar assenyalant «el malestar social» generat per Pedro Sánchez per voler donar carpetada judicial a les causes independentistes per guanyar-se el suport de Junts a la seva investidura.

«Evidentment, el Partit Popular condemna qualsevol tipus de violència, sigui davant la seu d’un partit polític o als mateixos carrers», ha indicat Bendodo a TVE aquest matí. També ho havia fet a les 00.22 la secretària general, Cuca Gamarra, tot i que va parlar en nom propi i no com a número dos del PP: «Res justifica la violència que s’ha viscut avui per part d’una minoria. La meva rotunda condemna».

Bendodo ha assenyalat que el PSOE té «dret a indignar-se pel que està passant a la porta de la seva seu», tot i que ha afegit que els socialistes tenen previst «amnistiar fets més greus» [que els d’aquestes nits] si tira endavant la llei d’amnistia, amb referència als disturbis del procés, com la crema de contenidors o «apallissar» un policia «fins a deixar-lo discapacitat».

Segons la seva opinió i com va dir Feijóo en el seu tuit, Sánchez és el responsable de l’«enuig» social perquè està traspassant «totes les línies vermelles» en els seus pactes i negociacions amb els partits independentistes catalans, i ha provocat que «la immensa majoria dels espanyols» es manifestin «de manera pacífica».

Notícies relacionades

El líder del PP participarà aquest migdia al Congrés en unes jornades parlamentàries contra l’amnistia i tindrà ocasió de parlar davant els micròfons dels disturbis. Mentrestant, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha condemnat aquest matí els «actes vandàlics de grups ultres» i ha mostrat el seu suport a la policia. També ha insistit que ella recolzarà sempre els que es manifesten «pacíficament en defensa de la democràcia» i que espera que siguin condemnats els que han comès «actes vandàlics».

Tant Ayuso com Feijóo estaran diumenge, al migdia, en la Puerta del Sol de Madrid protestant contra l’amnistia. Bendodo ha recordat que hi haurà concentracions a les 52 províncies espanyoles per canalitzar el malestar «de manera ordenada i pacífica»