Valtònyc reapareix als escenaris després de la seva tornada de Bèlgica i demana la llibertat de Pablo Hasél

Cati Cladera (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El raper mallorquí Valtònyc, que fa una setmana va tornar de Bèlgica després de prescriure el seu cas per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme, va reaparèixer aquest dissabte a la nit en un escenari. Va ser durant el concert del grup Zoo a les fires de Sant Narcís de Girona. Segons recull l’agència ACN, va aprofitar la seva intervenció per demanar l’alliberament d’un altre raper, Pablo Hasél. «Hauria sigut absurd no aprofitar aquest moment», va dir.

Pablo Hasél està empresonat també per enaltiment del terrorisme i injúries a la corona i el seu cas ha tornat a estar d’actualitat perquè, malgrat que va rebre al seu dia el suport d’una part de l’independentisme català, no entrarà en l’amnistia que el PSOE està negociant amb ERC i Junts. El motiu és que el seu cas no té a veure amb el procés.

Notícies relacionades

Valtònyc també ha aprofitat la seva breu aparició en el concert per denunciar la situació «dels exiliats polítics catalans» –en la seva estada a Bèlgica va formar part del nucli de Carles Puigdemont– i per recolzar Palestina en el conflicte que manté amb Israel. El raper mallorquí, que ha cantat amb Zoo la cançó ‘Estiu’, va acabar el seu discurs al crit de «puta Espanya», que va ser corejat pels assistents a l’espectacle.

El raper ha publicat un vídeo de l’actuació en el seu perfil d’Instagram junt amb el missatge «¡Gràcies Girona! ¡Gràcies Zoo! Per cap estiu més fora de casa». Valtònyc va arribar a la seva Mallorca natal diumenge 29 d’octubre després de sis anys a l’estranger esquivant la justícia espanyola.