Comín (Junts) demana «calma» i «discreció» i creu que l’acord amb el PSOE encara és possible

Acn

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dies decisius per al desenllaç de la investidura i totes les mirades estan posades en Junts. Si dilluns semblava que, amb la foto de Carles Puigdemont i Santos Cerdán a Brussel·les, l’acord era a prop, a finals de setmana la situació s’ha complicat. No obstant, aquest dissabte l’eurodiputat de Junts Toni Comín ha receptat «discreció i calma» en les converses amb els socialistes i ha dit que el pacte encara és possible.

«Quan les coses són a prop, ‘keep calm’», ha dit en declaracions des de Perpinyà recollides per l’agència ACN. En el mateix acte, el també exconseller Josep Rull ha defensat la «discreció i rigor» amb què està treballant el seu partit i ha avisat que, si no és «un bon pacte», la seva formació no el firmarà. Rull no és membre actual de la direcció dels postconvergents, però manté la seva ascendència en la formació en tant que era un dels consellers del Govern de l’1-O que va passar més de tres anys a la presó pel referèndum. De fet, el seu nom és a les quinieles com a potencial candidat a la presidència de la Generalitat.

Notícies relacionades

«Quan tinguem el pacte, si s’acaba produint, ho explicarem amb llum i taquígrafs. De moment, volem mantenir l’esquema de la discreció, el rigor i la serietat», ha afegit l’exconseller, que no ha volgut donar detalls sobre l’estat dels contactes.

Tot i que ni socialistes ni postconvergents entren en el contingut de les converses, uns i altres s’esforcen per mostrar-se conciliadors i no crear polèmiques estèrils que puguin complicar la situació. De la mateixa manera que Rull i Comín, el líder del PSC, Salvador Illa, també aquest dissabte ha demanat «discreció» en els contactes i ha evitat pressionar els seus interlocutors.