Unes 100.000 persones clamen a la plaça de Colón contra l’amnistia

Jesús Hellín / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (Denaes) ha congregat aquest diumenge al migdia unes 100.000 persones a la plaça de Colón de Madrid, segons dades de la Delegació del Govern, per protestar contra l’amnistia als independentistes catalans. Sota el lema ‘¡Per la unitat! Contra l’amnistia i el cop de Sánchez’, la concentració ha comptat amb el suport de Vox i de diverses entitats. Les pancartes, els discursos i els crits s’han centrat a qualificar la decisió de Sánchez de «traïció» i de porta oberta a un futur referèndum d’independència, que els congregats s’han compromès a intentar evitar

Notícies relacionades

El president de Vox, Santiago Abascal, ha acusat el PSOE de voler «perpetrar des de la Moncloa el cop que va perpetrar la Generalitat traïdora el 2017». Així, ha qualificat de «vergonyós» l’aplaudiment dels membres del comitè federal del PSOE a Sánchez quan va defensar l’amnistia dissabte passat.

De fet, ha dit que Espanya «està en perill i amenaçada pel PSOE». Abascal també ha qualificat Sánchez com el «president més corrupte de la història d’Espanya» i un «autòcrata sense escrúpols» que «passarà a la història» juntament amb altres «traïdors» com Carles Puigdemont i Sabino Arana.