Negociacions arran del 23-J

Aragonès avisa a Sánchez que la resolució del conflicte català «només pot passar per un referèndum»

Aragonès avisa a Sánchez que la resolució del conflicte català «només pot passar per un referèndum»

ALBERT HERNÀNDEZ / ACN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avisat el president del Govern en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que la resolució del conflicte polític català «només pot passar per un referèndum» un cop «confirmada l’amnistia». En aquesta línia, Aragonès ha valorat que el «posicionament» de Sánchez, a favor de l’amnistia és «imprescindible i necessari» per «avançar en la resolució del conflicte català», però ha assenyalat que «queden qüestions pendents» per resoldre, com el traspàs de la gestió de Rodalies a la Generalitat i una solució al dèficit fiscal.

En aquests termes s’ha pronunciat Aragonès aquest dissabte, en declaracions als mitjans, abans de la celebració de la nit dels premis Octubre a València i després que aquest matí Sánchez hagi assegurat que «Catalunya està preparada per al retrobament total», i hagi defensat l’aprovació d’una llei d’amnistia com a «única via» perquè hi hagi un Govern del PSOE.

«L’amnistia era un pas imprescindible i necessari, i ho és avui, per avançar en la resolució del conflicte polític», ha remarcat Aragonès, mentre ha instat, «un cop confirmada l’amnistia», a «continuar treballant per una solució del conflicte» que, segons el seu parer, «només pot passar pel referèndum».

Qüestions pendents

Notícies relacionades

Aragonès ha objectat que «també és evident que queden pendents altres qüestions molt importants en relació amb la investidura, com és el necessari traspàs de Rodalies i el final del dèficit fiscal». En aquest sentit, ha ressaltat que «queden dies per davant» i ha insistit en el «pas endavant» que «confirma el que hem anat veient les últimes setmanes: que l’amnistia és imprescindible per avançar».

Preguntat per la necessitat de comptar amb els vots favorables de Junts per Catalunya per a la investidura de Pedro Sánchez i per si havia mantingut converses amb els integrants de la formació, s’ha negat a «parlar per boca d’altres». «Per cada partit parla cada partit», ha afirmat, i ha assegurat que ell expressa la seva «posició com a president de la Generalitat». «En tot cas, els diputats d’Esquerra Republicana defensaran el benestar, la prosperitat i defensaran les millors oportunitats per al conjunt dels ciutadans», ha continuat.