Contactes Junts-PP

Ayuso evita recolzar la tesi de Feijóo de «normalitzar» la relació amb el nacionalisme

Ayuso evita recolzar la tesi de Feijóo de «normalitzar» la relació amb el nacionalisme

EUROPA PRESS - ALEJANDRO MARTÍNEZ

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

La delicada situació d’Alberto Núñez Feijóo en el PP, gestionant les diferents sensibilitats d’un partit que està obligat a competir amb la ultradreta de Vox, s’està posant de manifest aquesta setmana de manera clara amb dos exemples. El primer, dilluns, quan Isabel Díaz Ayuso es va llançar a demanar de nou la il·legalització d’EH Bildu mentre Feijóo estava de visita a Euskadi i aquest va obviar el tema. El segon, aquest dijous, quan s’ha tornat a comprovar l’antitètica relació que l’un i l’altre creuen que han de tenir amb el nacionalisme.

Dimecres, a Barcelona, davant un bon grapat d’empresaris catalans, Feijóo va admetre que veu necessari «normalitzar les relacions amb el nacionalisme català, des de la discrepància» si vol millorar el benestar dels catalans» i també va reconèixer que, per aquesta raó, el PP havia tingut contactes «indirectes» amb Carles Puigdemont.

Notícies relacionades

Aquest dijous, la premsa li ha preguntat en diverses ocasions a Ayuso què li semblava aquesta «normalització» amb el nacionalisme que propugna el seu cap de files i ella ha evitat recolzar-lo. La primera vegada que se li ha plantejat ha tirat pilotes fora. La segona ha respost que ella no té res a «veure amb això». «Sí que tothom coneix la meva opinió sobre el nacionalisme i del mal que està fent, que ha fet durant tant temps a Catalunya, al País Basc, i crec que el nacionalisme no pot créixer a costa, sens dubte, de l’esforç i del treball de tots, de la nostra desunió», ha argumentat. «El meu discurs és que no estic a favor del nacionalisme», ha respost la tercera vegada. Però és que hi ha hagut fins a una quarta ocasió en què ha pogut donar el seu suport a les paraules de Feijóo sobre els contactes amb Junts i ha dit que Feijóo «està fent la seva feina tan bé com pot per donar sensatesa a tant de disbarat».

«Política edificant»

Poc abans que parlés Ayuso, el vicesecretari de Cultura i Societat Oberta del PP, Borja Sémper, ha remarcat en una entrevista a TVE que tenir unes relacions respectuoses amb les formacions amb les quals es té discrepàncies «no implica compartir» la seva posició política ni tampoc «donar-li la raó». Sémper ha defensat la necessitat de recuperar una «política edificant i les bones maneres entre els que són i pensen coses molt diferents».