Resposta a la líder dels Comuns

Pablo Iglesias acusa Ada Colau d’«amenaçar» Podem i de «frustració autoritària»

Pablo Iglesias acusa Ada Colau d’«amenaçar» Podem i de «frustració autoritària»

Pere Joan oliver

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Va ser la primera a valorar el pacte entre el PSOE i Sumar quan encara no s’havia presentat públicament, però també la veu que més ha irritat Podem. Les paraules de la líder dels Comuns i exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reclamant al partit morat que tanqui files amb Yolanda Díaz tenint en compte que, si no ho fa, hi haurà conseqüències econòmiques per a la formació, ha motivat que Pablo Iglesias l’acusi públicament de llançar «amenaces» contra Podem fruit de la seva «frustració autoritària».

Notícies relacionades

La frase que ha encès la metxa, pronunciada per Colau aquest dimarts en una entrevista a RTVE, és la següent: «Podem ha firmat un acord amb Sumar per anar junts a les eleccions i ha de complir, o no tindrà retorn en matèria econòmica». Una afirmació que va acompanyar d’advertències com que no s’ha de donar ales a «baralles per quotes de protagonisme» i una apel·lació directa a Ione Belarra a «fer política per a la gent i no per als partits».

La resposta d’Iglesias per via d’un article al diari ‘ARA’ ha sigut contundent. «Reflecteix una frustració autoritària de Colau», etziba l’exlíder de Podem, que afegeix que el que voldria la líder dels Comuns és «tenir el poder de castigar per fer-se obeir». No obstant, adverteix, l’«amenaça pública» de «treure els diners» que corresponen a Podem fruit de les subvencions electorals és un «desig» que no pot complir, amb la qual cosa «només aconsegueix fer visible davant de tothom el patetisme del seu desempoderament».