Fòrum de l’empresa familiar

Feijóo lamenta que el Govern estigui abocat a negociar l’amnistia mentre l’economia d’Espanya «no va bé»

Feijóo lamenta que el Govern estigui abocat a negociar l’amnistia mentre l’economia d’Espanya «no va bé»
2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha parlat aquest migdia en la cita anual de l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF) que s’està celebrant a Bilbao. El dirigent conservador ha fet un diagnòstic en gris fosc de l’economia espanyola malgrat que les empreses reunides en aquest fòrum han millorat les seves expectatives respecte a l’any passat: en la seva habitual enquesta sobre la situació econòmica han pujat la nota de 4,59 a 5,03.

Per Feijóo, la majoria dels espanyols «viuen pitjor el 2023 que el 2018», perquè «les famílies han perdut renda i paguen més impostos que mai». «És evident que Espanya no va bé. Els senyals es multipliquen i, si alguna cosa sobra, és el triomfalisme econòmic oficial», ha afirmat abans d’assegurar que hi ha països «en plena ocupació». El líder del PP veu el Govern dedicat a negociar una amnistia amb Junts i ERC que asseguri la investidura de Pedro Sánchez, i no pas preocupat per la situació econòmica espanyola. «Es parla poc de garantir les oportunitats entre els ciutadans i es parla d’una tal amnistia, que no sabem si és un familiar o no, perquè cada dia parlem d’això... En comptes d’ocupació i rebaixes fiscals, parlem d’autodeterminació», ha continuat.

Feijóo també ha lamentat que totes aquestes negociacions amb possibles socis perquè Sánchez pugui continuar de president del Govern hagin coincidit amb la presidència rotatòria del Consell Europeu. «És indigne que pensin més en si mateixos que en els ciutadans a qui serveixen», ha reblat.

Contra el «codi ètic»

Notícies relacionades

El polític gallec ha comparat l’Executiu de coalició amb una empresa en la qual, en comptes de pensar en el futur, els seus responsables es barallen pels càrrecs directius i prenen decisions contra el «codi ètic», amb referència a pactar amb els independentistes catalans i bascos, respecte als quals alerta que volen «trossejar» Espanya.  

A continuació, Feijóo, assumint el paper de líder de l’oposició que creu que li tocarà, ha repetit el full de ruta que esmenta en totes les seves intervencions aquestes setmanes. Feijóo proposa set vies amb les quals millorar el creixement econòmic: la baixada d’impostos, reformes estructurals, una política energètica «allunyada de sectarismes», més digitalització, assentar un sistema educatiu que suporti el pas dels anys, donar prioritat al sector industrial i gestionar millor els fons europeus.