Sánchez arriba al Caire per assistir a la cimera sobre el conflicte a Gaza

MONCLOA

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha arribat aquest divendres a la nit al Caire per assistir a la cimera internacional que se celebrarà aEgipte per abordar el conflicte actual a la Franja de Gaza arran de l’atac terrorista perpetrat pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) contra Israel el 7 d’octubre.

La jornada començarà cap a les 9.25 (hora espanyola) amb la rebuda dels caps d’Estat i de Govern per part del president de la República d’Egipte, Abdelfatah al-Sisi. Durant el matí, Sánchez assistirà a les dues sessions del plenari i acabarà amb un dinar de feina.

Notícies relacionades

La cimera, convocada pel president egipci abordarà l’actual situació a la regió i l’aguda crisi humanitària a Gaza, així com el futur de la causa palestina i el procés de pau, ha precisat la Moncloa en un comunicat, que emmarca aquesta cita en l’esforç per «mobilitzar la comunitat internacional amb l’objectiu de frenar l’actual espiral de violència i buscar solucions al conflicte». El president viatja acompanyat pel ministre d’Exteriors, José Manuel Albares.

A la cita de dissabte organitzada pel president egipci, Abdelfatah al-Sisi, està previst que hi assisteixin diversos líders de la regió així com alguns europeus.