Conflicte al Pròxim Orient

Colau qualifica de «crims contra la humanitat» la «massacre» de palestins a Gaza

Tensió en les relacions institucionals entre Tel Aviv i Barcelona: el seu alcalde respon a Collboni

Tel Aviv demana a Collboni restablir les relacions amb Barcelona que va trencar Colau

L’exalcaldessa de Barcelona ha lamentat totes les morts de civils i ha demanat l’alliberament de tots els ostatges en mans de Hamàs

Colau qualifica de «crims contra la humanitat» la «massacre» de palestins a Gaza

LORENA SOPOENA/EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’exacaldesa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau, ha demanat aquest dissabte aturar els bombardejos i la «massacre» contra la població palestina de Gaza, que està sent objectiu de «crims contra la humanitat» i d’una «violació massiva de drets humans».

Colau i la presidenta dels Comuns al Parlament, Jessica Albiach, entre altres líders del partit, participen aquesta tarda en la manifestació propalestina que recorre el centre de Barcelona per protestar per l’acció militar d’Israel a la franja de Gaza.

Sota el lema «Aturem el genocidi a Palestina», més de 200 entitats participen en la manifestació contra els bombardejos d’Israel a Gaza, que ha arrencat als Jardinets de Gràcia i finalitzarà a la confluència de passeig de Gràcia amb Gran Via.

En declaracions als mitjans abans de l’inici de la manifestació, Colau ha demanat que s’aturi la «massacre» contra la població palestina de Gaza i els bombardejos d’Israel contra els ciutadans.

L’exalcaldessa de Barcelona ha lamentat totes les morts de civils i ha demanat l’alliberament de tots els ostatges en mans de Hamàs: «Condemnem totes les violències, condemnem els atacs de Hamàs, però Hamàs no és la població de Palestina, i a la barbàrie no es pot respondre amb barbàrie», ha puntualitzat Colau.

Ha afegit, en aquest sentit, que ara la prioritat és aturar el bombardeig a la franja de Gaza: «Totes les institucions europees s’han de bolcar a fer totes les accions possibles per aconseguir que Israel aturi el bombardeig a la franja de Gaza» i es declari un alto el foc.

Per a Colau, el que s’està produint a Gaza són «crims contra la humanitat i violació massiva dels drets humans» i, ha dit, «no podem mirar cap a un altre costat».

Segons la líder dels Comuns, el conflicte està afectant dos milions de palestins, dels quals la meitat són nens, que «han sigut assassinats per les bombes de l’Estat d’Israel»: «No normalitzem la barbàrie», ha remarcat.

Notícies relacionades

«Res justifica aquesta massacre, res justifica aquesta barbàrie. Això és inacceptable i la comunitat internacional no pot mirar cap a un altre costat», ha insistit Colau.

Ha ressaltat que avui centenars de ciutadans estan recolzant aquesta protesta perquè Barcelona és una ciutat «fermament compromesa amb la cultura de la pau i amb els drets humans».