Víctima del franquisme

Puigdemont insta Espanya a demanar perdó a Catalunya per l’«assassinat» de Companys

Puigdemont insta Espanya a demanar perdó a Catalunya per l’«assassinat» de Companys

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’expresident català Carles Puigdemont ha reclamat a Espanya que demani perdó al poble de Catalunya per l’«assassinat en mans de feixistes» de l’expresident de la Generalitat republicana, Lluís Companys, ja que considera que va ser una «víctima formal de l’Estat espanyol».

Coincidint amb el 83 aniversari de l’afusellament de Companys, el 1940 pel franquisme, Puigdemont ha assegurat avui en un missatge a la xarxa social Twitter que l’execució de l’expresident de la Generalitat republicana «és un crim que encara ressona».

«Certament, va ser un assassinat en mans de feixistes però ressona perquè és molt més que això: va ser detingut, extradit, maltractat, jutjat, condemnat i executat per les autoritats de l’Estat espanyol d’acord amb la legalitat vigent», apunta Puigdemont.

Notícies relacionades

Per aquesta raó, l’expresident català i dirigent de JxCat afirma que Companys no va ser una víctima d’un «comando d’incontrolats», sinó que va ser una «víctima formal de l’Estat espanyol».

«I és aquest (l’Estat espanyol) qui ha de demanar perdó al poble de Catalunya, perquè el va executar per haver sigut president», remarca Puigdemont.