Guerra entre Hamàs i Israel

La família de la desapareguda a Israel, consternada: «La Maya és una jove molt alegre, amb un cor immens»

La jove, de 19 anys, amb doble nacionalitat, estava fent el servei militar a la base de Nahal Oz, a escassos quilòmetres de la Franja de Gaza

«No tenim cap informació sobre ella des de les 9.30 de dissabte»

La família de la desapareguda a Israel, consternada: «La Maya és una jove molt alegre, amb un cor immens»

EFE

2
Es llegeix en minuts
Isabel Morillo

La família de Maya Villalobo Sinvany, de 19 anys i amb nacionalitat espanyola i israeliana, segueix a l’espera de notícies de la jove, desapareguda després de l’atac de Hamàs. En aquell moment es trobava a la base de Nahal Oz, també a prop de la frontera amb Gaza, fent el servei militar. En un comunicat, la seva família espanyola assegura que ««la Maya és una jove molt alegre, amb un cor immens, enamorada d’Espanya» i es mostra convençuda que la jove sabrà «rebre i tornar amb escreix l’amor de totes les persones» que l’estimen.

La Maya és filla d’un professor de la Universitat de Sevilla que ha viscut a Israel, on va fer el postdoctorat, i d’una investigadora israeliana. L’home va acabar demanant ajuda a les xarxes socials al ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, perquè no podia posar-se en contacte amb la seva filla. Ella havia pujat fotos del seu servei militar a les seves xarxes socials fins poc abans de l’atac. A primera hora de dilluns va ser el mateix ministre d’Afers Exteriors el que va explicar que hi havia dos espanyols afectats per l’atac des de Gaza a Israel.

En un breu comunicat, emès pels familiars de la jove sevillana desapareguda, confirmen que es trobava fent el servei militar obligatori a prop de Gaza. «No tenim cap informació sobre ella des de les 9.30 de dissabte», dia 7 d’octubre, quan es perpetra l’atac de Hamàs. La família està «consternada» per la falta de notícies i demana als mitjans de comunicació que tinguin «especial cautela donada la gravetat de la situació».

Els familiars de la Maya estan vivint una situació terrible i reclamen als mitjans que deixin de personar-se a casa seva i fer contínues trucades. Ja aquest dilluns la Universitat de Sevilla, on el pare de la Maya és professor, va reclamar respecte a la família i es va negar a donar cap informació o confirmació per desig exprés del principal afectat. El mateix Ministeri d’Afers Estrangers crida a la prudència amb la identitat dels ostatges que Hamàs podria tenir segrestats i pels quals vol demanar un intercanvi amb Israel.

Notícies relacionades

«De moment no tenim res a dir i hem de reservar les nostres forces», avisa la família de la jove sevillana desapareguda. «La nostra prioritat és preparar-nos per ajudar la Maya de totes les formes possibles», diuen. Demanen «humanitat» i «consideració».

Segons ha confirmat el Ministeri d’Afers Estrangers, l’altre espanyol desaparegut és el basc Iván Illarramendi Saizar, de 46 anys. Un home que viu a Israel amb la seva dona, de nom Dafna Garcovich, en un quibuts agrícola anomenat Kissufim, on viuen poc més de 300 habitants.

Temes:

Hamàs Gaza Israel