fcasals46178656 l exconseller de salut toni com n durant la presentaci  del 181208125554

fcasals46178656 l exconseller de salut toni com n durant la presentaci del 181208125554 / Natalia Segura

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L’eurodiputat, exconseller i negociador de Junts amb Sumar en les negociacions d’investidura, Toni Comín, ha afirmat que hi ha «expectatives» d’acord amb el PSOE. «Hem de ser molt prudents, però sempre que es negocia i es manté la negociació i les converses és perquè hi ha expectatives que culminin. Si no tinguéssim un grau de prou confiança sobre la possibilitat que les converses acabin en un acord, no estaríem continuant-les», ha explicat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Comín s’ha felicitat per la proposta d’amnistia de Sumar, que va avançar en exclusiva a EL PERIÓDICO, que ha qualificat de «bona proposta» i ha assegurat que «obre un camí que després el PSOE tard o d’hora haurà d’acabar transitant». En relació amb si l’amnistia ha de beneficar els policies processats per la violència de l’1-O, l’exconseller ha deixat clar que al seu judici «s’hauria d’excloure de l’amnistia els casos en què les forces de l’ordre traspassen aquesta línia vermella de les lesions» com la de Roger Español.

Resposta a l’ANC

Notícies relacionades

Comín ha aprofitat per qüestionar clarament les posicions independentistes crítiques amb l’amnistia, com les que ha expressat la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu. «Quan l’Espanya neofranquista embogeix amb l’amnistia això és incompatible amb el fet de considerar que l’amnistia és una rendició o un gol en pròpia porteria. En cap cas. És una victòria», ha remarcat. També ha afegit sobre això que aquesta mesura no serà suficient per aconseguir un acord d’investidura i s’ha remès a les condicions que va exposar l’expresident Puigdemont en la conferència del 5 de setembre a Brussel·les.

Comín també ha advertit el PSOE que, si hi ha acord, la firma final haurà de respondre a la mateixa escenografia que el PSOE porti a terme amb altres partits amb què negocia, tal com també va avançar EL PERIÓDICO.