1
Es llegeix en minuts
EFE

L’exalcaldessa de Barcelona i coordinadora de Catalunya a Comú, Ada Colau, ha apel·lat les «institucions catalanes» a tenir aquest diumenge, amb la manifestació contra l’amnistia a Barcelona, «tolerància zero» cap a possibles delictes per discurs d’odi i portar-los a la justícia en cas que es produeixin.

En la seva intervenció al Consell Nacional que celebra aquest dissabte el seu espai polític, Colau ha recordat que quan estava al capdavant del consistori i es produïa algun tipus de possible delicte d’odi l’equip de l’ajuntament obtenia les proves i ho denunciava.

«Espero que les institucions catalanes demà estiguin a l’altura i si hi ha discursos d’odi de part d’algun participant en la manifestació, actuïn en conseqüència», ha dit en un missatge dirigit a l’executiu autonòmic de Pere Aragonès i especialment també al seu successor a l’alcaldia, el socialista Jaume Collboni.

Sobre la concentració «convocada per la dreta i l’extrema dreta», ha assenyalat Colau, els seus participants «tenen tot el dret a manifestar-se, només faltaria; ara bé, serem ferms, ens trobaran de cara i tindrem tolerància zero perquè no es produeixi cap discurs d’odi als carrers de la nostra ciutat».

Notícies relacionades

Societat Civil Catalana (SCC) ha convocat la manifestació a Barcelona sota el lema «No en el meu nom. Ni amnistia, ni autodeterminació» per rebutjar tota concessió a ERC i JxCat en la negociació per a la investidura del pròxim president del Govern.

Entre d’altres, s’afegiran a la protesta a la capital catalana el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, el de Vox, Santiago Abascal, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, entre altres representants polítics i institucionals.