Visita reial

El rei emèrit es deixa veure per primera vegada a Sanxenxo 48 hores després d’arribar-hi

El pare de Felip VI és a Galícia per disfrutar d’una de les seves grans passions, la vela

2
Es llegeix en minuts

Dos mesos després de la seva última visita a Sanxenxo, el rei Joan Carles es troba de nou a la localitat gallega, que s’ha convertit en el seu gran refugi des que va abandonar Espanya i es va instal·lar a Abu Dhabi l’agost del 2020.

Aquest dilluns l’emèrit aterrava a Vigo entorn de les 13.30 hores, i començava així una estada al nostre país –la quarta en tres anys– que s’allargarà previsiblement fins dilluns, 2 d’octubre. Com ha passat en els seus anteriors viatges a Galícia, el pare de Felip VI es troba a Sanxenxo per disfrutar d’una de les seves grans passions, la vela.

I menys d’un mes després que El Bribón es proclamés campió del món a l’illa de Wrigth, al Regne Unit, Joan Carles torna a posar-se al timó de la seva embarcació per competir en el trofeu que porta el seu nom, ‘Rei Joan Carles I’, que se celebrarà aquest cap de setmana a Sanxenxo.

Després de gairebé dos dies en què ha aprofitat per descansar, ha disfrutat de la gastronomia gallega i s’ha retrobat amb les seves amistats, l’emèrit ha abandonat per primera vegada la casa de Pedro Campos per començar la seva posada al punt per a la regata.

Entorn de les 12.30, el monarca ha aparegut al Club Nàutic de Sanxenxo, on ha sigut rebut no només per un gran nombre de mitjans de comunicació sinó també per diverses persones que no han dubtat a aplaudir-lo i victorejar-lo al crit de ‘Visca Espanya, visca el rei’. Una mostra de carinyo que Joan Carles ha agraït amb un gran somriure saludant amb la mà.

Notícies relacionades

A bon pas, i amb un ‘look’ còmode a joc amb la resta de la seva tripulació –pantalons blau marí, armilla tècnica en el mateix color, polo blanc de màniga llarga, gorra i ulleres de sol–, l’emèrit s’ha dirigit al pantalà i, després de baixar les escales amb bastanta agilitat –cosa que confirma el seu bon estat de forma– ha pujat a El Bribón per iniciar els entrenaments, que continuaran fins que arrenqui la competició aquest divendres.

Una jornada en què està previst que Joan Carles rebi la visita de la seva filla la infanta Elena, tot i que podria no ser l’única. I és que, tal com han explicat a ‘Vamos a ver’, un altre membre de la seva família podria desplaçar-se fins a Sanxenxo per veure’l.