Carta d’Interior

Espanya demana a l’Europol que desvinculi l’independentisme català i basc del terrorisme

Espanya demana a l’Europol que desvinculi l’independentisme català i basc del terrorisme

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

El Govern espanyol ha demanat a l’Europol «clarificar la naturalesa dels extremismes violents» amb l’objectiu de desvincular l’independentisme català i basc del «terrorisme», tal com feia l’informe anual de l’agència policial sobre la situació del terrorisme a la UE. La petició del Ministeri de l’Interior arriba després que Junts ho demanés arran de les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez.

Notícies relacionades

Com ha avançat ‘El Mundo’, Interior ha enviat a l’Europol una carta en la qual reclama «totes les circumstàncies per clarificar la naturalesa dels extremismes violents referenciats i la seva classificació com a tals segons els estàndards internacionals en la matèria». Al juny, l’informe ‘Situació i tendències del terrorisme a la UE’ apuntava a l’independentisme català i el basc com «els més actius i violents» de l’Estat.

La carta del Govern espanyol la firma el director del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), Manuel Navarrete, i va dirigida a la directora executiva de l’Europol, Catherine De Bolle. Al text, el CITCO remarca que, «en l’actualitat, les úniques organitzacions declarades terroristes pels tribunals espanyols són ETA i Resistència Gallega».

Temes:

Terrorisme