Investidura

Óscar Puente, la sorpresa escollida pel PSOE per fer la rèplica a Feijóo

Ni Pedro Sánchez ni Patxi López, l’exalcalde de Valladolid Óscar Puente ha sigut l’elegit pel PSOE per fer la rèplica a Feijóo en la seva sessió d’investidura

Óscar Puente, la sorpresa escollida pel PSOE per fer la rèplica a Feijóo

David Castro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, decidia no replicar Alberto Núñez Feijóo en el torn que li correspon al PSOE en el debat d’investidura del líder del PP. Tampoc ho ha fet el portaveu del grup parlamentari socialista, Patxi López. L’elegit ha sigut el diputat socialista i exalcalde de ValladolidÓscar Puente que ha pujat a la tribuna del Congrés entre la sorpresa i les escridassades del grup popular.

Tant a Moncloa com al PSOE s’havia guardat silenci davant la possibilitat que hi hagués un cara a cara entre Sánchez i Feijóo en aquest debat i havien instat a escoltar primer el candidat a la investidura.

«Ni vostè ni jo hem guanyat les últimes eleccions»

Notícies relacionades

Ni vostè ni jo hem guanyat les últimes eleccions»Puente, diputat socialista en la XV legislatura de les Corts Generals per Valladolid, militant del PSOE des del 1990 i advocat de professió, ha sigut alcalde de Valladolid entre juny del 2015 fins al juny del 2023, data en què va ser desplaçat del càrrec malgrat que la seva candidatura va ser la més votada a la província castellana en els comicis del maig.

Puente, que no va aconseguir el seu tercer mandat a Valladolid a causa del pacte entre PP i Vox, que amb la suma de vots de tots dos van obtenir la majoria absoluta per impulsar al càrrec de primer regidor el popular Jesús Julio Carnero, ha començat la seva rèplica considerant que la proposta de deixar governar la llista més votada és absurda al marc parlamentari actual. Reconeixent-la constitucional, Puente ha dit que no és ètic dir una cosa i fer la contrària. «Ni vostè ni jo hem guanyat les últimes eleccions».