Reacció a les declaracions d’Alfonso Guerra

Yolanda Díaz: «A l’Europa del segle XXI els comentaris masclistes no tenen cabuda»

Yolanda Díaz: «A l’Europa del segle XXI els comentaris masclistes no tenen cabuda»

Jesús Hellín - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
EFE

«A l’Europa del segle XXI els comentaris masclistes no tenen cabuda», ha assenyalat aquest dijous la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, en resposta a les declaracions fetes per l’exvicepresident socialista Alfonso Guerra, que aquest matí ha acusat Díaz de dedicar «molt temps» a la perruqueria.

Notícies relacionades

Díaz ha participat en una roda de premsa a Santiago de Compostel·la juntament amb el comissari europeu d’Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit, amb motiu de la reunió internacional «El futur del treball i el diàleg social», en el marc de la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea. Després de ser preguntada per la premsa sobre les declaracions de Guerra, la vicepresidenta segona ha assenyalat que en les societats del segle XXI «totes les discrepàncies tècniques i polítiques són benvingudes», però que a l’Europa de segle XXI «els comentaris masclistes no hi tenen cabuda». «S’ha acabat amb el masclisme a Espanya i a Europa», ha declarat Díaz.

Alfonso Guerra carregava aquest dijous contra la vicepresidenta en una entrevista a Antena 3. Al ser preguntat per unes declaracions en les quals Díaz criticava la falta de rigor polític i jurídic de l’expresident Felipe González sobre l’amnistia, el socialista ha dit que «li haurà donat temps entre una perruqueria i una altra a tenir una estoneta per estudiar». «La vicepresidenta, criticant falta de rigor polític i jurídic, ¿ella? Li haurà donat temps entre una perruqueria i una altra a tenir una estoneta per estudiar», ha afirmat. Després que l’entrevistadora li hagi criticat el comentari, Guerra ha insistit: «És la veritat, li dedica molt temps. No té cap essència».