Els CDR convoquen marxes a peu cap a Barcelona per commemorar l’aniversari de l’1-O

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les entitats CDR Catalunya, Desobediència Civil, Plataformes Antirrepressives de Barcelona i Ponent, i la sectorial de persones represaliades de l’ANC han convocat diverses marxes a peu cap a Barcelona per commemorar el sisè aniversari del referèndum unilateral de l’1-O.

Les mobilitzacions, que s’han presentat aquest dimecres en una roda de premsa a la Model de Barcelona, sortiran a peu des de Badalona, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat, mentre que des de Sitges sortirà una caravana de motos i des de Sant Cugat del Vallès, una marxa lenta amb vehicles, totes amb destí a l’antiga presó Model de Barcelona.

Una vegada les marxes arribin a la Model, se celebrarà un àpat popular i un acte polític, en el qual participarà el Consell de la República, organisme parainstitucional que lidera des de Bèlgica Carles Puigdemont, Òmnium Cultural i la sectorial de persones represaliades de l’ANC.

Des de la Model sortirà una manifestació que confluirà als Jardinets de Gràcia amb la convocada pel Consell de la República, i que continuarà fins a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia.

En la roda de premsa, l’activista Jordi Pesarrodona ha recordat l’aniversari dels registres policials en diverses conselleries el 2017, que es van celebrar un 20 de setembre, i ha posat en valor la importància dels CDR per portar a terme el referèndum de l’1-O.

Pesarrodona ha fet una crida a participar en aquestes manifestacions per «recuperar la força al carrer» i «contrarestar la repressió».

Notícies relacionades

En la roda de premsa, l’advocat César Lagonigro ha assenyalat que l’amnistia «no és la solució a res», ja que seran els jutges que l’acabaran aplicant, i ha alertat que podria servir per «blanquejar» l’Estat si provoca que decaiguin els recursos en tribunals europeus.

També l’ha rebutjat Pesarrodona, que s’ha preguntat per a què s’hauria de demanar aquesta amnistia, i que, en tot cas, hauria de ser «una amnistia total»