Investidura

Feijóo dona per perduda la seva investidura: «Defensarem la igualtat dels espanyols tot i que ens costi la presidència»

1
Es llegeix en minuts

Els quadros i simpatitzants del Partit Popular de Galícia van omplir en el matí d’aquest diumenge fins a vessar el hall del compostel·là Multiusos Fontes do Sar per rebre Alberto Núñez Feijóo, en un acte en què va defensar que la mobilització que portarà a terme el seu partit el pròxim cap de setmana a Madrid contra la possibilitat d’una llei d’amnistia «és molt més que un acte de partit». 

El candidat, que va iniciar la seva intervenció amb un record per a la figura del periodista Pepe Domingo Castaño mort aquesta matinada, va assenyalar que en aquest país «mai hem hagut de defensar amb tant èmfasi allò que diferencia les democràcies de les dictadures: la igualtat, entre persones i territoris». Alhora que va recalcar que els populars defensaran «la llibertat i la igualtat de tots els espanyols, fins i tot encar que això ens costi la presidència del Govern, perquè la justícia no pot fer diferències entre els ciutadans».

Notícies relacionades

Alberto Núñez Feijóo va sentenciar que al seu partit, el que demostra en «moments claus com aquest» el seu sentit d’Estat, «ningú el callarà, molt menys aquells que han perdut les eleccions, estan perdent el carrer i han perdut fins i tot els seus idearis». El d’Os Peares es va mostrar molt crític amb el ferri control de Pedro Sánchez del seu partit: «El Partit Sanchista fa fora els que estaven al PSOE, militants que l’únic que han fet és defensar la Constitució».

A la seva terra, el líder dels conservadors espanyols va agrair que Galícia sigui un territori «blindat davant els bloquejos», i que compta en el seu historial amb «un govern i un president que són entre els millors de totes les autonomies espanyoles». Alfonso Rueda, que el va precedir en el torn de paraula, va dir que era el moment d’«ensenyar múscul» i va arengar el seu predecessor a anar a totes en la sessió d’investidura perquè qui guanya les eleccions «es mereix governar» i Galícia sap «que amb la teva presidència s’està jugant el futur».