Investidura

Junts avisa el PSOE que «cobren per endavant» i que es pot emportar «sorpreses»

1
Es llegeix en minuts

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha advertit aquest dissabte al PSOE que «no rebaixaran demandes, com sembla que fan alguns», i que el seu partit, a més, «cobra per avançat». També ha avisat els socialistes que es poden emportar «sorpreses».

Nogueras s’ha expressat així en la seva intervenció en el consell nacional de Junts a Mataró (Barcelona), en el que ha erigit el seu partit com el que «aguanta la posició» davant la futura investidura del president en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez.

«No afluixarem, no ens tremolaran les cames i tampoc rebaixarem les demandes com sembla que fan alguns», ha expressat, sense voler esmentar ERC.

I ha afegit: «Que ningú s’equivoqui, això no es mira de reformar Espanya, que sembla que és en el que treballen alguns, sinó que es tracta de no perdre la nació –catalana–».

«Si el PSOE vol negociar amb Junts ja sap perfectament quin és el seu marge de negociació», ha prosseguit Nogueras, que ha demanat als socialistes que no pensin, com l’expresident Mariano Rajoy (PP), que «el temps arreglarà els problemes, perquè es poden emportar sorpreses, i això va tant pel català com per l’amnistia».

Després que la Mesa del Congrés presidida per la socialista Francina Armengol hagi aprovat l’ús del català i que el Govern estigui mirant d’oficialitzar el seu ús a la UE, Nogueras ha remarcat que «Catalunya comença a cobrar i cobra per avançat», segons informa Efe.

«Nosaltres no fem res a canvi de res i ja s’ha començat a recuperar el respecte que alguns havien contribuït que es perdés, i mentre depengui de nosaltres, Catalunya estarà en el centre de tot, sense renúncies i amb tota la fermesa», ha afegit.

Notícies relacionades

La diputada ha tingut unes paraules de «solidaritat i reconeixement» per a l’exconseller d’Interior Miquel Buch, condemnat a 4 anys i mig de presó i 20 d’inhabilitació per fitxar d’assessor un sergent dels Mossos d’Esquadra perquè continués escortant l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont després de la seva fugida d’Espanya.

«L’escarni i la venjança és l’únic llenguatge que coneixen –a l’Estat–, però encara no saben qui tenen al davant; nosaltres no cedirem ni mig mil·límetre en la defensa del nostre país, els nostres drets i el benestar dels ciutadans de Catalunya», ha exclamat Nogueras.