Resposta a una entrevista

L’exportaveu de Sassoli diu «immoral» a un eurodiputat de Cs per les seves crítiques a l’expresident del Parlament europeu

zentauroepp48916704 topshot   italian mep david maria sassoli  s d group  reacts190703170717

zentauroepp48916704 topshot italian mep david maria sassoli s d group reacts190703170717 / FREDERICK FLORIN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Roberto Cuillo, antic portaveu de David Sassoli, que va ser president de l’Europarlament entre el 2019 i el 2022, ha criticat l’eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez per una entrevista que aquest va concedir a EL PERIÓDICO. Segons Cuillo, el parlamentari de Cs ha tingut una «actitud immoral» respecte a l’actuació de Sassoli amb l’acta de Carles Puigdemont.

En un escrit remès a aquest diari, Cuillo es queixa que Vázquez digués en l’entrevista: «Dubto molt que el 2024 hi hagi un president socialista com el del 2019 que, de manera fraudulenta, reconegut pel serveis juridics, va donar l’acta [a Puidgemont] de manera il·legal». L’exportaveu de Sassoli, que va morir l’11 de gener del 2022, replica: «Recordo bé el dia 19 de desembre del 2019, quan en la seva clara i argumentada sentència el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va reconèixer la immunitat dels eurodiputats catalans».

Notícies relacionades

I afegeix: «La raó era molt senzilla: la sobirania popular exercida a través del sufragi universal no pot ser limitada per cap trava nacional. Per tant, el llavors president del Parlament Europeu va decidir, d’acord amb el servei jurídic, aplicar immediatament la sentència del tribunal, donant així ple accés a l’exercici del dret al mandat als eurodiputats catalans Puidgemont i [Toni] Comín».

En l’escrit, Cuillo afirma que les declaracions de Vázquez, fetes «per raons de lluita política i autopropaganda», són «inacceptables», sobretot quan «acusen una persona que ja no pot defensar-se».