NEGOCIACIONS PER A LA INVESTIDURA

El PP segueix l’estela d’Aznar i anuncia «un gran acte» a Madrid contra l’amnistia

Cuca Gamarra recull el guant de l’expresident i anuncia que el partit s’afegirà a iniciatives de mobilització social

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

El PP impulsarà un «gran acte» a Madrid el cap de setmana del 23 de setembre contra l’amnistia que el Govern podria negociar amb Junts per aconseguir els seus vots en la futura investidura de Pedro Sánchez. Només 24 hores després de la trucada a la rebel·lió de la societat per part de José María Aznar, la secretària general del PP, Cuca Gamarra, recull el guant i anuncia que el seu partit s’afegirà a iniciatives de mobilització social. «Si el temps ho permet serà obert perquè la societat pugui participar», va explicar a Espejo Público.

Notícies relacionades

Gamarra va assegurar que «serà un acte de rebuig a qualsevol instrument que es vulgui plantejar al marge de la llei amb l’únic objectiu que l’amnistia es promogui per aconseguir vots i perpetuar-se en el poder». Aquesta convocatòria és la primera del PP sota la presidència de Feijóo per mobilitzar la societat contra l’Executiu de Sánchez.

Precisament ahir l’expresident del Govern va insistir que «ningú pot quedar-se al marge d’una tasca que ens ha de convocar per assegurar el futur. Cap instància, cap poder democràtic, cap lideratge social, cultural o intel·lectual, tampoc l’esquerra constitucional que es juga la seva pròpia identitat i la seva trajectòria, ningú, insisteixo, amb sentit de responsabilitat, compromès amb l’acord històric entre espanyols».