11 de setembre

MAPA | Així serà la manifestació de la Diada de l’ANC del 2023

MAPA | Així serà la manifestació de la Diada de l’ANC del 2023

Elisenda Pons

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja ha dissenyat el recorregut de la Diada del pròxim 11 de setembre. Sota el lema ‘Via Fora!’, l’organització independentista ha previst una manifestació conjunta però dividida en quatre columnes que convergiran a la plaça d’Espanya, com una manera d’augmentar la paràlisi de la ciutat aquell dia. La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha afirmat que aquesta manifestació «interpel·larà de manera directa a Europa», per la qual cosa per a les samarretes d’aquest any han escollit els colors de la bandera de la UE: groc i blau.

La manifestació busca aprofitar que Espanya presideix aquest semestre el Consell de la UE per reclamar a Europa que s’impliqui més en el conflicte català i deixi de tractar-lo com un «assumpte intern». «Volem alçar la veu per fer arribar a Europa que Cataluya és una nació no reconeguda dins de l’Estat espanyol i reprimida, i que lluitem en pau, amb eines democràtiques», ha dit Feliu. Segons ha detallat l’entitat, ‘Via Fora!’, és un lema medieval que «crida a sortir al carrer a defensar el país i lluitar per la seva llibertat», i amb el qual l’entitat reivindica la independència a través de vies democràtiques. «Després del fracàs del diàleg amb Espanya, fa falta que la ciutadania agafi les regnes i torni a la confrontació», ha reclamat.

Notícies relacionades

La protesta sortirà de quatre punts de Barcelona: la Ciutat de la Justícia, l’Escola Proa, l’Estació de Sants i l’edifici d’Hisenda, «enclavaments de denúncia i reivindicació dels drets i llibertats perdudes pel colonialisme espanyol». En l’acte polític de la manifestació hi participaran Òmnium i el Consell de la República, a més d’altres entitats de la societat civil que van assistir a la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista organitzada per l’ANC.

Per la seva banda, l’exconseller i membre de la Junta d’Òmnium Cultural Quim Forn ha fet una crida a la participació: «És imprescindible que totes les organitzacions que treballen en diferents fronts perquè aquest país sigui lliure hi siguin el pròxim 11 de setembre». Des del Consell de la República, Teresa Vallverdú ha mantingut que la Diada és «un altaveu per demostrar que el moviment està viu, activat, i que no s’ha acabat res».